Ελληνική ταβέρνα ανοίγει μέλος των Abba στη Σουηδία

Ελληνική ταβέρνα ανοίγει μέλος των Abba στη Σουηδία

Έγινε διαχρονική επιτυχία, μιούζικαλ που γέμιζε τις θεατρικές αίθουσες για χρόνια, μέχρι και ταινία του Hollywood. Ήρθε η ώρα το Μάμα Μία να γίνει ελληνική ταβέρνα στην καρδιά της Στοκχόλμης

Το θρυλικό συγκρότημα των Abba έχει αφήσει πολλές επιτυχίες σε fans, αλλά και πιο νέους ανθρώπους που σίγουρα θα έχουν χορέψει στους ήχους του "Dancing Queen", του "Waterloo" ή του "Gimmie". Η σουηδική μπάντα έχει εμπνεύσει τη συγγραφή ενός από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, από το οποίο ξεπήδησε και το φιλμ 'Μάμα μία' με την ανεπανάληπτη Μέριλ Στριπ στα καταγάλανα νερά των Βόρειων Σποράδων.

Πρώην μέλος του συγκροτήματος, ο Bjorn Ulvaeus ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ευελπιστεί να μεταφέρει το επενδεδυμένο με τα κομμάτια των Abba σόου σε μια ελληνική ταβέρνα που αναμένεται να ανοίξει τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Στοκχόλμη.

Ελληνική ταβέρνα ανοίγει μέλος των Abba στη Σουηδία

Η βασική ιδέα προβλέπει μουσικούς και ηθοποιούς να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες και τους σερβιτόρες του εστιατορίου, προσκαλώντας τους να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί τους, στους ρυθμούς των επιτυχιών της δεκαετίας του '70s. O 69χρονος Ulvaeus ανέφερε στο Associated Press πως έχει σκοπό να ονομάσει τη μαγαζί "Η ταβέρνα του Νίκου", που αναμένεται να ανοίξει στο χώρο του μουσείου για τους Abba το πάρκο αναψυχής Grona Lund.

Ελληνική ταβέρνα ανοίγει μέλος των Abba στη Σουηδία

Ο Bjorn Alvaeus όπως τον θυμάστε από τη δεκαετία του '70 και σήμερα (δεξιά) στα 69 του χρόνια

Φυσικά, το σκηνικό της ταβέρνας θα είναι εμπνευσμένο από ελληνικό νησί, όπως και στο μιούζικαλ, με την ιστορία όμως να παραλλάσσεται από μέρα σε μέρα και να έχει στο επίκεντρο έναν Έλληνα 50αρη και τη Σουηδή γυναίκα του. Μάλιστα ο Ulvaeus δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν το πείραμα αποδειχτεί επιτυχημένο να δοκιμάσει τα Abba εστιατόρια και εκτός σουηδικών συνόρων. "Δεν βρίσκω λόγο να μην το δοκιμάσω. Ίσως να βρίσκαμε ένα καλό μέρος στο Λονδίνο, το Αμβούργου ή οπουδήποτε" ανέφερε.

Πηγή: Associated Press

SHARE: