Ελληνοαμερικανός από Diamond Princess: Δεν μας έχουν ελέγξει για τον κοροναϊό

Ελληνοαμερικανός από Diamond Princess: Δεν μας έχουν ελέγξει για τον κοροναϊό
glomex

“Νιώθουμε σαν φυλακισμένοι”, είπε ο Ελληνοαμερικανός που μαζί με τη σύζυγό του επιβαίνει στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, λόγω του κοροναϊού.

Δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη για κοροναϊό ο ελληνοαμερικανός και η σύζυγός του που επιβαίνουν  στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε λιμάνι τιης Ιαπωνίας όπως είπε ο ίδιος μιλώνστας στον ΣΚΑΙ.

Ο Μάθιου Σμιθ εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό καθώς έδω και πολλές μέρες βρίσκονται σε απομόνωση.

Πρόσθεσε οτι μέσα στην καμπίνα “περνάμε χρόνο στο διαδίκτυο περιμένοντας να μας βγάλουν έξω” ενώ μπορούν να βγουν μόνο στο μπαλκόνι αλλα όχι να έρθουν σε επαφή με γειτονικά δωμάτια.

«Το τέλος της 14ης μέρας είναι σε δύο μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε», τόνισε ο κ. Σμιθ.

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Κυριακή ότι η διαδικασία επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα.

Το Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωναϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα