Κοροναϊός: Στα 218 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Κοροναϊός: Στα 218 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess
Κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess AP

Στα 218 ανέρχονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο εδώ και περίπου μια εβδομάδα βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Ακόμα 48 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στο νέο κοροναϊό, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που εδώ και σχεδόν μια βδομάδα σε καραντίνα έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Στα 218 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων και ένας υπεύθυνος αξιωματικός για το συντονισμό της καραντίνας στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Katsunobu Kato υπάρχει η επιθυμία οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, που δεν νοσούν, να μεταφερθούν από το κρουαζιερόπλοιο σε ειδικά σχεδιασμένα κυβερνητικά καταλύματα.

“Στο πλοίο υπάρχουν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν ακόμα αυτοί που πρέπει να μείνουν κλεισμένοι σε δωμάτια χωρίς παράθυρα μέχρι να λήξει η περίοδος επώασης”, σχολίασε ο Υπουργός.

Ο Kato ανέφερε ακόμα πως πέντε επιβάτες του πλοίου είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι 4 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 5ου αναμένονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα