Έλον Μασκ: Απειλεί τη Microsoft για τα δεδομένα του Twitter – “Ώρα για μήνυση”

Έλον Μασκ: Απειλεί τη Microsoft για τα δεδομένα του Twitter – “Ώρα για μήνυση”
Έλον Μασκ AP Foto/Benjamin Fanjoy

Μετά την είδηση ότι η Microsoft σχεδιάζει να αποσύρει το Twitter από τη διαφημιστική του πλατφόρμα, ο Έλον Μασκ περνά στην "αντεπίθεση" κατηγορώντας την για παράνομη χρήση των δεδομένων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Το αφεντικό του Twitter, ο Έλον Μασκ, απείλησε να μηνύσει τη Microsoft, καθώς κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα ότι χρησιμοποιεί δεδομένα από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης χωρίς άδεια.

“Εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομα τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση“, ανέφερε ο πολυεκατομμυριούχος σε tweet του.

Πρόκειται για μια κίνηση – απάντηση του Έλον Μασκ στο σχέδιο της Microsoft να αφαιρέσει το Twitter από την εταιρική διαφημιστική της πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η διαφημιστική της πλατφόρμα “δεν θα υποστηρίζει πλέον το Twitter” από την Τρίτη (25/4).

Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης των social media της Microsoft.

“Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα”, δήλωσε η Microsoft.

Το email Τύπου του Twitter απάντησε σε ερώτημα με το γνωστό emoji poo.

Σε άλλο tweet, στη συζήτηση για τα δεδομένα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ δήλωσε ότι είναι “ανοιχτός σε ιδέες”.

“Αλλά το να ξηλώσουμε τη βάση δεδομένων του Twitter, να την απονομιμοποιήσουμε (αφαιρώντας τις διαφημίσεις) και στη συνέχεια να πουλήσουμε τα δεδομένα μας σε άλλους δεν είναι μια νικηφόρα λύση”, πρόσθεσε.

Τον Φεβρουάριο, το Twitter άρχισε να χρεώνει τα δεδομένα που συλλέγει από “εκατοντάδες εκατομμύρια” χρήστες, με ένα βασικό πακέτο να ξεκινά από 100 δολάρια τον μήνα.

Τα δεδομένα επιτρέπουν στους χρήστες να “διαχειρίζονται και να παρακολουθούν κάθε πτυχή της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

Από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, ο κ. Μασκ μείωσε το εργατικό δυναμικό του κατά περίπου 80% και προχώρησε στην ενίσχυση των οικονομικών της εταιρείας με μέτρα όπως η χρέωση των χρηστών για την επαλήθευση με “μπλε τικ”.

Τους τελευταίους μήνες, μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, κατασκευάστρια εταιρεία iPhone, φέρεται να σταμάτησαν τη διαφήμιση στην πλατφόρμα λόγω ανησυχιών για τον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο μετριάζεται στον ιστότοπο.

Τον Νοέμβριο, ο κ. Μασκ δήλωσε ότι το Twitter είχε δει μια “τεράστια” πτώση στα έσοδα και κατηγόρησε ακτιβιστές για την άσκηση πίεσης στους διαφημιζόμενους.

Μιλώντας στο BBC την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι το Twitter είχε μόλις λίγους μήνες ζωής όταν ανέλαβε. Είπε επίσης ότι “σχεδόν όλοι οι διαφημιζόμενοι έχουν επιστρέψει ή είπαν ότι πρόκειται να επιστρέψουν” στο Twitter.

Ο κ. Μασκ πρόσθεσε ότι το Twitter θα μπορούσε να είναι κερδοφόρο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και ότι θα ήταν πρόθυμος να πουλήσει την εταιρεία, αν εμφανιζόταν ο κατάλληλος άνθρωπος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα