MICROSOFT

Το λογότυπο του Internet Explorer

Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό Internet Explorer μετά από 27 χρόνια - Συγκίνηση στο Twitter

Μετά από 27 χρόνια παρουσίας του στον κόσμο του διαδικτύου, το θρυλικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer ρίχνει "αυλαία". Το συγκινητικό αντίο από χρήστες του Twitter. "Αναπαύσου εν ειρήνη".

Password management. Laptop with memo sticks on the screen.

Έρχεται το τέλος των passwords

Ο μέσος χρήστης του διαδικτύου διαχειρίζεται έως 90 διαφορετικά passwords. Που πρέπει να είναι 'δυνατά' για να κρατούν τους κακοθελητές μακριά. Από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα ηρεμήσει το μυαλό μας.

Microsoft

ΟΑΕΔ - Microsoft Hellas: Συνεργασία για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων

Η συνεργασία ΟΑΕΔ- Microsoft έχει ως στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Microsoft

Microsoft: Στο Enterprise Greece ο φάκελος της επένδυσης για τα 3 data centers

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την ένταξη της επένδυσης της πολυεθνικής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων. Το χρονοδιάγραμμα και οι χώροι στην Ανατολική Αττική που θα δημιουργηθεί το hub.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας

H Αρχαία Ολυμπία "ξαναζωντανεύει" - Η ψηφιακή αναπαράσταση που δείχνει πώς ήταν πριν 2.000 χρόνια

Στην ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτυπώνονται το αυθεντικό Ολυμπιακό Στάδιο, οι ναοί του Δία και της Ήρας αλλά και το εργαστήριο του διάσημου γλύπτη Φειδία, χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Αlexa, θες να γίνεις το κορίτσι μου;

Αlexa, θες να γίνεις το κορίτσι μου;

“Alexa με αγαπάς;”, “Siri θες να γίνεις το κορίτσι μου;” και οι άλλες φανταστικές (diplis) ερωτήσεις δέχονται κάθε μέρα οι υπηρεσίες personal voice assistance. Που είναι εικονικοί βοηθοί μας. Όχι φίλες ή σύντροφοι.

Google (Φωτό Αρχείου)

Η Google, η Facebook και η Microsoft δαπανούν τα περισσότερα για λόμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι τρεις εταιρίες βρίσκονται στην κορυφή των δαπανών για άσκηση παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης στην Ευρώπη. Συνολικά 612 εταιρίες, όμιλοι και ενώσεις δαπανούν περισσότερα από 97 εκατ. ευρώ τον χρόνο για λόμπινγκ στις πολιτικές της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία.

Τα Samsung Galaxy Flip 3 και Fold 3 είναι η αντεπίθεση της Samsung για να νικήσει τον ανταγωνισμό. Παρουσιάστηκαν στις 9/8.

Το mantra που έκανε τη Samsung παγκόσμιο κολοσσό

H Samsung παρουσίασε τα νέα smart phones που θέλει να γίνουν mainstream, ώστε και να κρατήσει τη Xiaomi μακριά από την κυριαρχία του χώρου -παρεμπιπτόντως, η Αpple είναι 3η. Ποιο είναι το άχαστο mantra του κορεατικού κολοσσού.

Κυβερνοεπίθεση

Το Πεκίνο απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι είναι πίσω από κυβερνοεπιθέσεις

H Κίνα επέστρεψε τις κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ. Για "κυβερνοσαμποτάζ" έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα Windows 10 της Microsoft θα αποσυρθούν το 2025

Τα Windows 10 της Microsoft θα αποσυρθούν το 2025

H Microsoft αποχαιρετά τα Windows 10 και προετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο μια νέα μείζονα αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της για υπολογιστές.

O Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς, έπειτα από 27 χρόνια γάμου

Έπειτα από 27 χρόνια, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο γάμο τους, καθώς "δεν πιστεύουν ότι μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω σαν ζευγάρι". Τι έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft.

Το στιγμιότυπο είναι από τον Οκτώβριο του 2020, με στρατιώτη να φορά το σύστημα αυξανόμενης όρασης (visual augmentation) του στρατού. Το AR headset της Microsoft θα παρέχει πολλές περισσότερες 'υπηρεσίες' "με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας και τη λήψη των καλύτερων δυνατών αποφάσεων".

Τι έφτιαξε η Microsoft που κέρδισε τον Αμερικανικό Στρατό και 22 δισ. δολάρια

Ολογράμματα, apps και ελευθερία από καλώδια. Τι έκανε ξεχωριστή την πρόταση της Microsoft για την ανανέωση των headsets του αμερικανικού στρατού και πήρε το συμβόλαιο των σχεδόν 22.000.000.000 δολαρίων.

Τέσσερις μέρες εργασία: Ουτοπία, εφιάλτης ή το (άμεσο) μέλλον;

Τέσσερις μέρες εργασία: Ουτοπία, εφιάλτης ή το (άμεσο) μέλλον;

Με αφορμή την εφαρμογή πιλοτικού πρόγραμματος 4ήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της Ισπανίας, εξετάζουμε κατά πόσο είναι εφικτό να δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδας, αλλά και ιστορίες επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που έδειξαν το δρόμο του 32ώρου.