Εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ: “Αν δείχνετε επιθετικότητα, τότε ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ'”

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ: “Αν δείχνετε επιθετικότητα, τότε ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ'”
Ο Ομέρ Τσελίκ Geert Vanden Wijngaert/AP Photo

Επιμένουν οι Τούρκοι με νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Για “παιδικές συμπεριφορές” και “παιδαριώδεις δηλώσεις” από πλευράς αρχηγού ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, εντείνοντας την ήδη έκρυθμη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε το ζήτημα των αποστρατιωτικοποιήσεων των ελληνικών νησιών, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως συμπεριφέρεται ως νομάρχης άλλων χωρών αλλά και την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συμφωνίες, μετατρέποντας το Αιγαίο σε “λίμνη” της.

Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει για ακόμη μια φορά τη φράση “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ“, σε περίπτωση που όπως είπε, δείξουμε επιθετικότητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ομέρ Τσελίκ φέρεται να δήλωσει πως “είμαστε το κόμμα που κάνει βήματα ομαλοποίησης. Βλέπουμε ότι η δυσκολία προέρχεται από την αντίθετη πλευρά. Η στρατιωτική θητεία είναι τρόπος ζωής, όχι απλώς επάγγελμα. Οι επιτελάρχες της Ελλάδας που κάνουν παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλούν με την εφηβική ψυχολογία πρέπει να ανησυχούν την Ελλάδα.

Όσοι όμως στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας ή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Απευθύνονται και κάνουν σοου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό.

Εδώ η Ελλάδα παραβιάζει τις συμβάσεις. Κάποιος ‘κάνει μπάρμπεκιου’ στα νησιά και κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση λέει ‘μετατρέψατε ολόκληρη τη χώρα σε βάση άλλων κρατών’.

Ο Μητσοτάκης μιλάει σαν περιφερειάρχης άλλων χωρών και ο αρχηγός ΓEΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών. Λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διπλωματία.

Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση […] Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το λογισμικό ‘μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’. Ο πιο ασφαλής συνομιλητής είναι η Τουρκία. Πρόκειται για πολιτικές που ξεπερνούν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα