AstraZeneca: Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές

AstraZeneca: Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές
French lab scientist in hazmat gear inserting liquid in test tube manipulates potentially infected patient samples at Pasteur Institute in Paris, Thursday, Feb. 6, 2020. Scientists at the Pasteur Institute developed and shared a quick test for the new virus that is spreading worldwide, and are using genetic information about the coronavirus to develop a potential vaccine and treatments. (AP Photo/Francois Mori) AP

Απεβίωσε ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε σε δοκιμές φαρμάκων της εταιρείας AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δεν είχε πάρει όμως το πειραματικό εμβόλιο, αλλά ένα ψευδοφάρμακο

Ένας από τους εθελοντές που συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές της εταιρείας AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο εθελοντής που πέθανε ήταν Βραζιλιάνος. Η είδηση θορύβησε δεδομένου ότι δεν ήταν σαφές εάν ο εθελοντής συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της κατάστασης, ο άτυχος άντρας δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό  αλλά ένα ψευδοφάρμακο. Εάν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο και σε αυτό οφειλόταν ο θάνατός του, η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα είχε διακοπεί, σημείωσε η ίδια πηγή.

Η δήλωση αυτή ενδέχεται να σημαίνει ότι ο εθελοντής μετείχε στην ομάδα ελέγχου, δηλαδή δεν του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο για την Covid-19 αλλά ένα άλλο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε επίσης ότι ο εθελοντής δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα ψευδοφάρμακο.

Ως αποτέλεσμα, η κλινική δοκιμή του εμβολίου που αναπτύσσουν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, παρά τον θάνατο του εθελοντή, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα