Ενωτικοί Βόρειας Ιρλανδίας: Η συμφωνία της Μέι θα διαλύσει το Ηνωμένο Βασίλειο

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του Brexit στο Μπέρμιγχαμ
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του Brexit στο Μπέρμιγχαμ AP

Το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνει βουλευτής του DUP, το κόμμα που είναι κυβερνητικός εταίρος της Μέι.

Η προτεινόμενη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Βόρεια Ιρλανδία θα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC ο βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας Τζέφρι Ντόναλντσον.

Ο βουλευτής, ο οποίος είναι ένας από τους 10 που στηρίζουν την κυβέρνηση της Μέι, πρόσθεσε ότι δεν θα φοβόταν νέες εθνικές εκλογές αν μια ψήφος κατά του σχεδίου συμφωνίας της Μέι για το Brexit στο κοινοβούλιο αναγκάσει τη χώρα να προχωρήσει σε νέες γενικές εκλογές.

"Από ό,τι έχουμε δει και ακούσει δεν πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία", σημείωσε.

"Η συμφωνία αυτή μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε", κατέληξε.

Γουίλσον: Δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την "ταπεινωτική" συμφωνία

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσει την, όπως τη χαρακτήρισε, ταπεινωτική αυτή συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα σκληροπυρηνικό μέλος του κόμματος αυτού, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο.

"Όλοι οι σπουδαίοι και οι καλοί που είχαν βγει κατά το #EURef (δημοψήφισμα για την ΕΕ) θα εξαπλωθούν ξανά τις ερχόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να μας πείσουν να συμφωνήσουμε. Είμαστε σαφείς --δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την ταπείνωση!", δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σάμι Γουίλσον.

Ο αντιπρόεδρος του DUP Νάιτζελ Ντόντς επέκρινε και αυτός το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για το Brexit --λεπτομέρειες από το οποίο αναφέρθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει να δει το ίδιο το κείμενο προτού αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά.

Την ίδια ώρα άλλο μέλος του κόμματος, ο βουλευτής του Τζέφρι Ντόναλντσον είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι η προτεινόμενη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Βόρεια Ιρλανδία θα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προειδοποιήσεις Μέι: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit

Brexit: Έκτακτο υπουργικό - Συμφωνία με ΕΕ λέει το BBC

Brexit: Τέσσερις υπουργοί στα πρόθυρα της παραίτησης

SHARE: