Εντοπίστηκαν επιζώντες στο ναυάγιο της Ινδονησίας

Εντοπίστηκαν επιζώντες στο ναυάγιο της Ινδονησίας

Ψαράδες βρήκαν τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς πάνω σε έναν σημαντήρα και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο στην πόλη Σίουα της νήσου Σουλαουέσι. ;Aλλοι 21 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα

Δεκάδες άνθρωποι εντοπίστηκαν να επιπλέουν με σωσίβια στον Κόλπο του Μπόουν στην Ινδονησία, μερικοί γαντζωμένοι από σημαντήρα ψαράδων, αφού εγκατέλειψαν το φέρι που έπεσε σε θαλασσοταραχή ανοικτά της νήσου Σουλαουέσι, δήλωσαν αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσθεσαν πως δύο επιβάτες έχουν πεθάνει.

Ψαράδες βρήκαν τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς πάνω σε έναν σημαντήρα και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο στην πόλη Σίουα της νήσου Σουλαουέσι, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της τοπικής ομάδας διάσωσης, Ρόκι Ασίκιν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου μεταφορών δήλωσε πως άλλοι 21 άνθρωποι βρέθηκαν αργότερα στη θάλασσα.

"Το σκάφος μπορεί να έχει ανατραπεί τώρα", είπε ο Αζικίν.

"Άλλοι επιβάτες βρίσκονται ακόμη στη θάλασσα φορώντας σωσίβια και τους εκκενώνουμε", πρόσθεσε.

Το πορθμείο είχε αναχωρήσει από τη νοτιοανατολική πλευρά του Σουλαουέσι το πρωί του Σαββάτου (χθες) και κατευθυνόταν διαμέσου του Κόλπου του Μπόουν στο Νότιο Σουλαουέσι, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών.

Έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής ανοικτά των ακτών του νότιου Σουλαουέσι χθες βράδυ, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν την προσέγγιση των συνεργείων διάσωσης.

Δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες και μέλη πληρώματος επέβαιναν στο πλοίο.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Detik.com ανέφερε χθες ότι στο πλοίο επέβαιναν 108 άνθρωποι, ενώ η Kompas.com ανέφερε ότι μετέφερε 122 ανθρώπους.

Τρία πλοία έχουν αναπτυχθεί για τον εντοπισμό του αγνοούμενου φέρι, για το οποίο η αστυνομία έχει πει ότι επιπλέει ακόμη με μια μηχανή που έχει υποστεί βλάβη, αλλά χωρίς επαφή ασυρμάτου.

SHARE:

24Media Network