Επέστρεψε ορεξάτος ο Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα

Επέστρεψε ορεξάτος ο Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα
Χουάν Γκουαϊδό AP

Ο Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε με νέο αέρα στη Βενεζουέλα έχοντας επαφές τις προηγούμενες ημέρες με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

Παρά το γεγονός ότι ο γενικός εισαγγελέας της χώρας έχει διατάξει έρευνα εναντίον του, ο Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε τη Δευτέρα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Βενεζουέλα.

Μάλιστα, ο αυτοανακηρυχθείς ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας συνδύασε την επιστροφή του με μία σειρά από tweets με τα οποία θέλησε να κάνει επικοινωνιακό “θόρυβο” με την επιστροφή του.

“Επέστρεψα στην αγαπημένη μου πόλη. Η μετανάστευση τελείωσε και ήδη είμαστε εκεί που βρίσκεται ο λαός μας” τόνισε χαρακτηριστικά σε μία από τις τοποθετήσεις του.

Ο Γκουαϊδό βρέθηκε αρχικά στην Κολομβία (στη συνάντηση της ομάδας της Λίμα) και ακολούθως στη Βραζιλία όπου είχε συνάντηση με τον Ζάιρ Μπολσονάρο.

Ο νεοεκλεγείς Βραζιλιάνος πρόεδρος στήριξε τον Γκουαϊδό και συντάχθηκε, όπως είχε κάνει άλλωστε από την πρώτη στιγμή της βενεζουελάνικης κρίσης, με το στρατόπεδο των ΗΠΑ.

Ο Γκουαϊδό από την πλευρά του έχει ήδη προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης τις επόμενες ημέρες στο Καράκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα