Επιχείρηση τώρα στις Βρυξέλλες για τη σύλληψη τρομοκρατών

default image

Εθνική επέτειος η σημερινή για το Βέλγιο και η αντιτρομοκρατική διεξάγει εκτεταμένη επιχείρηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτρέψει ένα εφιάλτη παρόμοιο με εκείνο που συνέβη μια εβδομάδα νωρίτερα στη Νίκαια της Γαλλίας (pics)

Ευρεία κινητοποίηση των βελγικών αρχών στις Βρυξέλλες πριν από λίγο, καθώς άνδρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνα για τυχόν θύλακες τρομοκρατών στην πρωτεύουσα. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας φαίνεται πως θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επαναληφθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, ιδιαίτερα σήμερα που το Βέλγιο γιορτάζει την Εθνική της Επέτειο.

Το NEWS247 εξασφάλισε φωτογραφίες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι της Πέμπτης στη βελγική πρωτεύουσα.

 

Μετά τα γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ο Γαλλοτυνήσιος εισέβαλε με νταλίκα και σκόρπισε το θάνατο κατά τη διάρκεια εορτασμών της γαλλικής εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου, οι Βέλγοι επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους σημερινούς εορτασμούς.

 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Να θυμίσουμε πως η χώρα παραμένει σε επίπεδο τρία, σε ό, τι αφορά την τρομοκρατική απειλή. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του Βελγίου, ο δήμος Βρυξελλών και άλλοι οργανισμοί αποφάσισαν να προχωρήσουν με τις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο. Οι αρχές όμως, εξέδωσαν οδηγίες προς τους πολίτες, σχετικά με τους εορτασμούς.

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να μην πάρουν μαζί τους τσάντες πλάτης και προειδοποιεί πως αν εντοπιστούν τέτοιες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Επιπλέον, οι αρχές προτείνουν σε όσους θελήσουν να παραβρεθούν να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού η διέλευση οχημάτων θα απαγορευθεί.

Μάλιστα, η αστυνομία σκοπεύει να κλείνει οδικούς άξονες εκ περιτροπής κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων. Κλειστή θα παραμείνει η πλατεία Palais, την ώρα της εκτόξευσης των πυροτεχνημάτων.

Το Βέλγιο γιορτάζει την21 Ιουλίου τον όρκο του Βασιλιά Λεοπόλδου, πρώτου μονάρχη της χώρας, στο Σύνταγμα, που ουσιαστικά θέσπισε το καθεστώς της συνταγματικής νομαρχίας και του κοινοβουλευτισμού το 1831.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα