Επιδημία ιλαράς κηρύχθηκε στη Σιέρα Λεόνε

Επιδημία ιλαράς κηρύχθηκε στη Σιέρα Λεόνε
Τρία κρούσματα ιλαράς σε χωριό στη βόρεια Σιέρα Λεόνε AP/Jerome Delay

Τρία κρούσματα ιλαράς εντοπίστηκαν στο χωριό Μπαμόι Λούμα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Σιέρα Λεόνε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Επιδημία ιλαράς κηρύχθηκε στην υγειονομική περιφέρεια Κάμπια, στη βόρεια Σιέρα Λεόνε, όπου διαγνώστηκαν τρία κρούσματα αυτής της μολυσματικής ασθένειας.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο χωριό Μπαμόι Λούμα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Σιέρα Λεόνε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.

Το υπουργείο, που συνεργάζεται ήδη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους διεθνείς οργανισμούς, ανέπτυξε ομάδες στο πεδίο «για να διενεργήσουν έρευνα σε βάθος και να προετοιμάσουν την αντίδραση» στην επιδημία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Σιέρα Λεόνε, πρώην βρετανική αποικία με υπέδαφος εξαιρετικά πλούσιο σε διαμάντια, είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο και βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με επιδημίες.

Η χώρα προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον βάρβαρο εμφύλιο πόλεμο που την αιματοκύλισε από το 1991 ως το 2002 και την επιδημία του Έμπολα που έπληξε τη δυτική Αφρική την περίοδο από το 2014 ως το 2016.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα