Επιμένει η Κύπρος για μη άρση του βέτο στα κεφάλαια ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας

Επιμένει η Κύπρος για μη άρση του βέτο στα κεφάλαια ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας

"Προτεραιότητα είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Σε δηλώσεις του προς το διαδικτυακό τόπο Politico, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναφέρει ότι η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας τα οποία κρατά κλειστά, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο.

Παρά το γεγονός ότι η πίεση στην Κύπρο είναι έντονη, δεν είναι το μόνο μέλος της ΕΕ που μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες, σημειώνει ο Κασουλίδης. «Η Γερμανία έχει μπλοκάρει κεφάλαια, η Γαλλία έχει μπλοκάρει κεφάλαια. Τι γίνεται με αυτές τις χώρες και γιατί μόνο η Κύπρος;" αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να αγνοηθούν όλες οι προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος σημειώνει τέλος ότι «η ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί καθόλου από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Τουρκία θα έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά... και ότι δε θα επανέλθει ζητώντας όλο και περισσότερα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία
SHARE:

24Media Network