Επιμένει ο Τραμπ για τις εκλογές: Η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη απάτη

Επιμένει ο Τραμπ για τις εκλογές: Η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη απάτη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Για την "μεγαλύτερη απάτη" σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν μέσω επιστολικής ψήφου στην ώρα τους έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ εμμένοντας στην δήλωσή του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων την Πέμπτη.

Στην δήλωση που έκανε μέσω Twitter την Πέμπτη (30/07) και με την οποία έθετε το ζήτημα της αναβολής των εκλογών επέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

“Δεν θέλω να καθυστερήσουν οι εκλογές αλλά δεν θέλω στρεβλές εκλογές“, ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία στέκονταν στα προβλήματα που προέκυψαν από την επιστολική ψήφο στις προκριματικές εκλογές.

“Παρακολουθώ τις εκλογές χρόνια και πάντα ανακοινώνουν τις προβολές, ποιος πρόκειται να νικήσει και τον νικητή. Δεν θέλω αυτή η διαδικασία να διαρκέσει μία εβδομάδα. Ή έναν μήνα μετά την 3η Νοεμβρίου. Ή με τις ενστάσεις ακόμη και χρόνια”, τόνισε ο ο Τραμπ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

“Χρόνια και χρόνια και να μην ξέρεις ποιος νίκησε; Θα σταλούν εκατοντάδες εκατομμύρια επιστολών. Πού πηγαίνουν; Σε ποιον στέλνονται; Είναι κοινή λογική δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα για πολιτική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στάθηκε στην πανδημία και στη νέα αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται παγκοσμίως προκειμένου να υποστηρίξει την άποψη ότι παρά τις δημοσκοπήσεις,που δίνουν το προβάδισμα στον Μπάιντεν, η ομάδα του διαθέτει άλλες με διαφορετικά αποτελέσματα.

Η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη απάτη

“Όλοι συμφωνούμε ότι η ψήφος των ετεροδημοτών(absentee ballot) είναι κάτι καλό, η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη απάτη”, υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε: ” Επί δυόμιση χρόνια μιλάνε για την Ρωσία και δεν βρήκαν τίποτα γιατί δεν υπήρχε τίποτα, αλλά μιλάνε για την Ρωσία και την Κίνα και όλες τις χώρες που λένε ότι ενεπλάκησαν στις εκλογές μας. Αυτό(η επιστολική ψήφος) είναι πολύ ευκολότερο για τις ξένες χώρες”.

“Δεν θέλω αναβολή. Θέλω εκλογές. Αλλά δεν θέλω να περιμένω τρεις μήνες και μετά να ανακαλύψω ότι λείπουν ψήφοι και οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα. Αυτό θα συμβεί, είναι κοινή λογική και όλοι το ξέρουν. Οι έξυπνοι το ξέρουν. Οι ηλίθιοι ίσως να μην το ξέρουν και κάποιοι δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτό, αλλά το ξέρουν”.

“Αν το κάνουν αυτό, θα γελάει με την χώρα μας όλος ο κόσμος γιατί όλοι ξέρουν ότι δεν δουλεύει”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στα δημοσιεύματα σχετικά με τα προβλήματα στην επιστολική ψήφο, επιμένοντας ιδιαίτερα στην “Washington Post”, για την οποία είχε φροντίσει εξ αρχής να ξεκαθαρίσει πως “είναι fake news, αλλά εν προκειμένω δεν είναι fake”.

“Θέλω αλλαγή ημερομηνίας; Όχι, αλλά δεν θέλω να δω στρεβλές εκλογές. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εκλογική νοθεία όλων των εποχών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα