Επιστολή της Γκιουβέν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Δεν υπάρχει δημοκρατία στην Τουρκία

Η βουλευτής του HDP

Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν, που συνεχίζει την απεργία πείνας, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Επιστολή στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (αλλά και στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων) απέστειλε τη Δευτέρα η Λεϊλά Γκιουβέν.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, η οποία έμεινε ελεύθερη πρόσφατα από τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στηλίτευσε την έλλειψη δημοκρατίας στην Τουρκία.

"Σήμερα αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην πορεία προς τον εκδημοκρατισμό και την εξομάλυνση στην Τουρκία. Το πιο κρίσιμο από από αυτά τα προβλήματα είναι η επιμονή στις συνθήκες ολικής απομόνωσης που έχουν επιβληθεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή του Ιμραλί από τις 5 Απριλίου του 2014.

Η απομόνωση ισοδυναμεί με βασανιστήριο που επιβάλλει η τουρκική κυβέρνηση στον Οτσαλάν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η τουρκική κυβέρνηση διαφέρει ελάχιστα από δικτατορία καθώς δεν σέβεται ούτε καν τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" τονίζει χαρακτηριστικά σε σημεία της επιστολής της η Γκιουβέν που συνεχίζει την απεργία πείνας και εκτός της φυλακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: