Επιθεώρηση στον σταθμό της Φουκουσίμα για τη διάλυσή του

default image

Τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα επιθεωρεί 20μελής αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων της ΙΑΕΑ

Εικοσαμελής αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) άρχισε σήμερα μια νέα επιθεώρηση των εργασιών για τη διάλυση του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Επί 10 ημέρες, 19 εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, θα εργαστεί στο σταθμό για να προετοιμάσει τη διάλυσή του.

Η αποστολή αυτή, η δεύτερη του είδους ύστερα από εκείνη του Απριλίου, θα διαρκέσει ως τις 4 Δεκεμβρίου.

Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν το σταθμό, αλλά επίσης θα συλλέξουν πληροφορίες από την Tepco, από την κυβέρνηση και από άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές.

“Θα δώσουμε την προσοχή μας κυρίως στις προσπάθειες για τη διαχείριση του μολυσμένου ύδατος και στις επιχειρήσεις μεταφοράς του χρησιμοποιημένου καυσίμου, το οποίο είναι αποθηκευμένο στη δεξαμενή του αντιδραστήρα 4, σε πιο ασφαλές μέρος”, εξήγησε ο Κάρλος Λεντίχο, επικεφαλής της αποστολής των εμπειρογνωμόνων της ΙΑΕΑ.

Οι εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ θα δώσουν στη δημοσιότητα μια προκαταρκτική έρευνα στις 4 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα της αποστολής τους και μια πλήρη εκτίμηση περίπου δυο μήνες αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα