Επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 13 νεκροί – Συγκλονίζουν τα βίντεο ντοκουμέντο

Επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 13 νεκροί – Συγκλονίζουν τα βίντεο ντοκουμέντο
Αστυνομικές δυνάμεις, Ρωσία istock

Στους 13 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο στην πόλη Ιζέβσκ της Ρωσίας. Σοκάρουν τα βίντεο με του έντρομους μαθητές να προσπαθούν να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από ένοπλο σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», ανέφερε νωρίτερα η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

Ο ύποπτος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής του». Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Η Ρωσία έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν. Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα