Επίθεση στην Καμπούλ παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ταλιμπάν

Επίθεση στην Καμπούλ παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ταλιμπάν
Έκρηξη στο Αφγανιστάν. Φωτό αρχείου. AP

Ρουκέτα έπεσε σε πολιτική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν, μια επίθεση που ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήρισε “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”. Αρνούνται κάθε ανάμειξη οι Ταλιμπάν.

Επίθεση σημειώθηκε σε τελετή που γινόταν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ στην οποία παρευρισκόταν ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας Αμπντουλά Αμπντουλά, ο οποίος είναι σώος και ασφαλής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
“H επίθεση άρχισε με μια έκρηξη, όπως φαίνεται από ρουκέτα που έπεσε στην περιοχή, και ο Αμπντουλά και ορισμένοι άλλοι πολιτικοί γλίτωσαν χωρίς να τραυματιστούν”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο εκπρόσωπος του Αμπντουλά, ο Φραϊντούν Κουαζούν, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην τελετή.

Το δίκτυο Tolo News έδειξε σε απευθείας μετάδοση εικόνες στις οποίες φαίνονται άνθρωποι που τρέχουν να καλυφθούν την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι δήλωσε ότι στην περιοχή εστάλησαν ειδικές δυνάμεις.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν απώλειες ούτε το ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή, η οποία όπως μετέδωσε το AFP σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση που σημειώνεται στην αφγανική πρωτεύουσα από το περασμένο Σάββατο που συνήφθη η συμφωνία ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις ΗΠΑ στην Ντόχα.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι καταδίκασε την επίθεση αυτή στην Καμπούλ, χαρακτηρίζοντάς την “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ενώ την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση αυτή. Εκπρόσωπός τους την χαρακτήρισε “απαράδεκτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα