Επίθεση στο Καπιτώλιο: Τέταρτος βουλευτής διαγνώστηκε με κορονοϊό

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Τέταρτος βουλευτής διαγνώστηκε με κορονοϊό
Λουλούδια έξω από το Καπιτώλιο AP

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι δεν φορούσαν μάσκες, ενώ βρίσκονταν για ώρες αποκλεισμένοι στις κλειστές αίθουσες του Καπιτωλίου.

Ο Αμερικανός βουλευτής Αντριάνο Εσπαγιάτ δήλωσε πως εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, όντας το τέταρτο μέλος του Κογκρέσου που ανακοινώνει ότι μολύνθηκε με τον νέο κορονοϊό έπειτα από την βίαιη εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

«Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού μου και μπήκα σε καραντίνα στο σπίτι αφού διαγνώστηκα θετικός στην Covid-19», έγραψε στο Twitter.

Μόνο Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό σε συνέχεια των βίαιων επεισοδίων.

Το θέμα έχει μετατραπεί σε κομματική κόντρα, με τους Δημοκρατικούς να κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι δεν φορούσαν μάσκες ενώ βρίσκονταν για ώρες αποκλεισμένοι σε κλειστές αίθουσες του κτιρίου του Καπιτωλίου για να αποφύγουν τον όχλο των επιτιθεμένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 66χρονος Δημοκρατικός βουλευτής από την Νέα Υόρκη δήλωσε ότι έλαβε μια δεύτερη δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, αλλά σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί χρειάζονται χρόνο για να δράσουν.

«Συνέχιζα να εξετάζομαι τακτικά, να φοράω τη μάσκα μου και να ακολουθώ τις συνιστώμενες οδηγίες», πρόσθεσε ο Εσπαγιάτ με tweet του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα