Επίθεση στο Σουρούτς: Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος

default image

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούτς, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου

Οι τουρκικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν ύποπτο που σχετίζεται με τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης στην τουρκική πόλη Σουρούτς (νότια Τουρκία), κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος. Ελέγχονται οι ενδεχόμενες σχέσεις του στο εξωτερικό ή στην Τουρκία. Η πιο ισχυρή πιθανότητα είναι να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στη Σανλιούρφα (νότια Τουρκία).

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως ο απολογισμός της επίθεσης αυξήθηκε από 31 σε 32 νεκρούς και πως 29 από τους 100 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε επίσης πως αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να “μελετηθούν ενδεχόμενα νέα μέτρα ασφαλείας”, μετά την επίθεση στο Σουρούτς.

“Θα συζητήσουμε ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά μας”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως “θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο εναντίον αυτών που ευθύνονται (για την επίθεση), όποιοι κι αν είναι”.

“Η έρευνα αυτή θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν”, επέμεινε ο Νταβούτογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα