Επίθεση στο Σουρούτς: Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος

Επίθεση στο Σουρούτς: Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούτς, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου

Οι τουρκικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν ύποπτο που σχετίζεται με τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης στην τουρκική πόλη Σουρούτς (νότια Τουρκία), κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος. Ελέγχονται οι ενδεχόμενες σχέσεις του στο εξωτερικό ή στην Τουρκία. Η πιο ισχυρή πιθανότητα είναι να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στη Σανλιούρφα (νότια Τουρκία).

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως ο απολογισμός της επίθεσης αυξήθηκε από 31 σε 32 νεκρούς και πως 29 από τους 100 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε επίσης πως αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να "μελετηθούν ενδεχόμενα νέα μέτρα ασφαλείας", μετά την επίθεση στο Σουρούτς.

"Θα συζητήσουμε ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά μας", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως "θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο εναντίον αυτών που ευθύνονται (για την επίθεση), όποιοι κι αν είναι".

"Η έρευνα αυτή θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν", επέμεινε ο Νταβούτογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η επίθεση στο Σουρούτς φέρνει ΗΠΑ και Τουρκία πιο κοντά για κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας

Οργή λαού στην Τουρκία για το μακελειό. Με χημικά απαντά η αστυνομία

SHARE:

24Media Network