Επίθεση του ISIS σε θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ

Επίθεση του ISIS σε θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ
Αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία AP

Αναθάρρησε το Ισλαμικό Κράτος μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποσύρει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη βορειοανατολική Συρία.

Μαίνονται οι μάχες στη βορειονατολική Συρία μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από την περιοχή.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Παρασκευή επίθεση εναντίον θέσεων των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική Συρία και ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή, δήλωσε αξιωματούχος των SDF.

Το ΙΚ χρησιμοποίησε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και δεκάδες μαχητές για την επίθεση κοντά στο χωριό Αμπού Κάσερ στην περιοχή Χατζίν της νοτιοανατολικής Συρίας, όπου οι SDF και ο συνασπισμός μάχονται για την εκδίωξη του ΙΚ από τον τελευταίο θύλακό του, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο αξιωματούχος του SDF, Μουστάφα Μπέλι.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, ανέφερε ο Μπάλι σε μήνυμα κειμένου προς το Ρόιτερς. Ο Μπάλι είπε επίσης πως οι SDF θα αναγκαστούν να αποσύρουν τους μαχητές τους από τη μάχη εναντίον του ΙΚ αν πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα τουρκική επίθεση.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι δύσκολη γιατί οι δυνάμεις μας θα αναγκαστούν αποσυρθούν από το μέτωπο της Ντέιρ ελ-Ζορ προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα με την Τουρκία για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη επίθεση», δήλωσε ο Έλχαμ Άχμεντ, συμπρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας των SDF, από το Παρίσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα