Έρχεται αεροπορική σύνδεση Νοτίου και Βορείου Κορέας

Έρχεται αεροπορική σύνδεση Νοτίου και Βορείου Κορέας
Ο προέδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Υπό εξέταση το αίτημα που κατέθεσε σύμφωνα με την ΔΟΠΑ, η Πιονγιάνγκ

Διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) αναμένεται να ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα για να συζητήσουν το αίτημα της Πιονγκιάνγκ να ανοίξει νέα αεροπορικά δρομολόγια στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Το αίτημα της Βόρειας Κορέας να αποκτήσει νέα αεροπορική σύνδεση με τη Νότια Κορέα βρίσκεται πλέον «υπό εξέταση», ανέφερε ο ΔΟΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιφερειακό γραφείο Ασίας και Ειρηνικού του Οργανισμού στην Μπανγκόκ έλαβε επιστολή από την γενική διοίκηση της Πολιτικής Αεροπορίας της Βόρειας Κορέας τον Φεβρουάριο, μεταβίβασε μια πρόταση για την εγκαθίδρυση ενός νέου δρομολογίου της υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας (ATS) μεταξύ των περιοχών πληροφοριών πτήσης (FIR) της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε- Ιν κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία, ώστε να εργαστούν από κοινού για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας που θα βάζει και τυπικά τέλος στον πόλεμο του 1953, για τον οποίο είχε υπογραφεί μόνο ανακωχή, κατά τη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος.

Τραμπ: Δεν αποσύρουμε ακόμη τον στρατό από τη Ν. Κορέα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας ότι το θέμα αυτό “δεν βρίσκεται στο τραπέζι”.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ωστόσο ότι “κάποια στιγμή” θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα από αυτά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει σενάρια για τη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα. Χαρακτήρισε μάλιστα “απόλυτη ανοησία” το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που αναφερόταν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα