Έρχεται ο Γκάμπριελ, αλλά...

Έρχεται ο Γκάμπριελ, αλλά...
FACE TO FACE

Συγκρατημένοι οι Γερμανοί επενδυτές με την Ελλάδα. Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπ. Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ στην Αθήνα το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο καλεί την Ελλάδα να γίνει επενδυτικά πιο ελκυστική

Την απόλυτη αναγκαιότητα να επιταχύνει η Ελλάδα τον βηματισμό της στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για να ξαναγίνει ελκυστική στα ματιά των επενδυτών επισημαίνουν στελέχη της γερμανικής οικονομίας. Με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του αντικαγκελαρίου και Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο Φόλκερ Τράιερ, επικεφαλής του τομέα εξαγωγών του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου DIHK στο Βερολίνο τονίζει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων.

«Τάξη στο ευρωπαϊκό σπίτι μετά το Brexit»

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει δύσκολη», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa. «Το δημόσιο χρέος πιέζει, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις δεν έχουν βρει το ρυθμό τους». Ο Τράιερ μεταφέρει κλίμα φόβου για αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης ανάμεσα στους Γερμανούς, κάτι που δεν χρειάζεται σε καμιά περίπτωση η ΕΕ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, όπως υποστηρίζει. «Υπό το πρίσμα του Brexit είναι πιο σημαντικό όσο ποτέ άλλοτε να μπει τάξη στο ευρωπαϊκό σπίτι δεδομένου ότι η γερμανική οικονομία εξαρτάται από τη συνέχιση της εσωτερική κοινής αγοράς».

Γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία των Γερμανών επιχειρηματιών δεν περιμένει άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. «Γι αυτό και δείχνουν συγκρατημένη στάση με τα επενδυτικά τους σχέδια» εξηγεί ο Φόλκερ Τράιερ. Υπάρχουν ωστόσο ίχνη ελπίδας σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για το μέλλον που περιέργως είναι θετικές. Όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα, μία στις δύο επιχειρήσεις αναμένει μελλοντικά βελτίωση των συναλλαγών της με τη χώρα, ενώ μόνο ένα 11% ανέφερε ότι φοβάται την έλευση αρνητικών εξελίξεων.

ΠΗΓΗ DW

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network