Ερντογάν για αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων: “Τρίτοι παρεμβαίνουν στη χώρα μας”

Ερντογάν για αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων: “Τρίτοι παρεμβαίνουν στη χώρα μας”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Shutterstock

Δριμύ κατηγορώ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς "τρίτους" που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας, λίγη ώρα αφότου οι ΗΠΑ αναγνώρισαν επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα “τρίτους” ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

“Κανείς δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις — οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς — πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

Τσαβούσογλου: “Τα λόγια δεν αλλάζουν την ιστορία”

Σε μία φανερά οργισμένη δημοσίευση που έκανε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρει ότι τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για “πολιτική καιροσκοπία”.

“Τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν μπορούμε να μάθουμε από κανέναν την ιστορία μας. Η πολιτική καιροσκοπία είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Απορρίπτουμε εντελώς το επιχείρημα αυτό, του οποίου η βάση είναι ο λαϊκισμός”.

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Σημειώνεται ότι στη δήλωσή του για τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους του 1915, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε δύο φορές τη λέξη γενοκτονία.

Η δήλωση Μπάιντεν αρχίζει ως εξής: “Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμένιων από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά μία τέτοια θηριωδία. Αρμένιοι απελάθηκαν σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο”.

H δήλωση ολοκληρώνεται ως εξής: Ο αμερικανικός λαθός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που άρχισε πριν ακριβώς 106 χρόνια.

Oλη η δήλωση στα αγγλικά εδώ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα