Ερντογάν: "Δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή"

Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan addresses his supporters in Ankara June 9, 2013.  Still by far the country's most popular politician, Erdogan has pressed ahead with government business as usual. REUTERS/Umit BEKTAS (TURKEY - Tags: POLITICS)
Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan addresses his supporters in Ankara June 9, 2013. Still by far the country's most popular politician, Erdogan has pressed ahead with government business as usual. REUTERS/Umit BEKTAS (TURKEY - Tags: POLITICS) REUTERS

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, επίκεντρο της αντικυβερνητικής αμφισβήτησης πδεν είναι μια "ζώνη κατοχής" και κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν

"Το πάρκο Γκεζί είναι ένα πάρκο και όχι μια ζώνη κατοχής. Καλώ όλους αυτούς που είναι ειλικρινείς να αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μερικές ώρες αφότου η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο πάρκο Γκεζί.

"Μέσω αυτών των γεγονότων, στόχος ήταν η τουρκική οικονομία... Κατεβλήθησαν προσπάθειες να στρεβλωθεί η εικόνα της Τουρκίας ως τμήμα ενός συστηματικού σχεδίου", πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό.

"Τρεις νέοι και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα", δήλωσε ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια, η Τουρκική Ένωση Ιατρών (TBB), η οποία σήμερα το πρωί επέμενε σ' ένα προηγούμενο απολογισμό που έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, εξέδωσε το μεσημέρι ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 26χρονος εργάτης, ο οποίος τραυματίσθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Άγκυρα και τα μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες το θάνατό του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επλήγη στο κεφάλι από πολλούς πυροβολισμούς της αστυνομίας, ένα σενάριο το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με την TBB, από τις ταραχές που συγκλονίζουν εδώ και 12 ημέρες την Τουρκία υπάρχουν επίσης συνολικά 4.947 τραυματίες.

Η TBB ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα πως ένας 47χρονος εργάτης υπέστη καρδιακή προσβολή στο περιθώριο των διαδηλώσεων στις 5 Ιουνίου στην Άγκυρα και πρόσθεσε πως ερευνά αν ο θάνατός του συνδέεται με τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network