Ερντογάν για Αγία Σοφία: “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους χώρους λατρείας μας”

Ερντογάν για Αγία Σοφία: “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους χώρους λατρείας μας”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις επικρίσεις εναντίον της πρόθεσής τους να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. "Οι κατηγορίες σε βάρος μας είναι επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Ευθεία επίθεση κατά… πάντων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα, όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά και όσων τάσσονται στο πλευρό της και αντιτίθενται στην πρόθεση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Γαλλίας, καθώς και του Αμερικανού ΥΠΕΞ. Μάικ Πομπέο.

Ο Ερντογάν έδωσε το “παρών” σε τελετή στο Levent τζαμί της Κωνσταντινούπολης όπου, μέσω της τοποθέτησής τους, εξαπέλυσε επίθεση προς όσους αποδοκιμάζουν και επικρίνουν την απόφασή του, η οποία βέβαια θα τελεσιδικήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους χώρους προσευχής της χώρας μας, όπως δεν παρεμβαίνουμε και εμείς σε άλλες χώρες. Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφία αποτελούν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τις διεθνείς αντιδράσεις στην πρόθεση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ολοκλήρωσε το πρωί της Πέμπτης τις ακροάσεις του, με την τελική απόφαση να αναμένεται εγγράφως μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version