Ερντογάν: Για το Γκεζί λαλίστατοι, για τα κίτρινα γιλέκα μουγκοί

Ερντογάν: Για το Γκεζί λαλίστατοι, για τα κίτρινα γιλέκα μουγκοί
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να πείσει τη Δευτέρα ότι η Τουρκία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

“Kανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα” Αυτό δήλωσε την Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνέπεσε με την 70η επέτειο της υιοθέτησης της Διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να κάνει ένα φιλελεύθερο άνοιγμα στον κόσμο χωρίς πάντως να πείσει.

Υποστήριξε ότι η στάση του κράτους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 αλλά η αλληλεγγύη που δείχνει η Τουρκία στο μεταναστευτικό αποδεικνύουν στην πράξη ότι η χώρα του σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Επειδή όμως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, ο Ερντογάν φρόντισε να περάσει και στην επίθεση: “Οσοι προσποιούνταν ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εξέγερση στο πάρκο Γκεζί το 2013, τώρα είναι τυφλοί, κουφοί και μουγκοί για όσα συμβαίνουν στο Παρίσι” τόνισε.

“Και σας ρωτώ γιατί; Μήπως επειδή το Γκεζί αφορούσε την Τουρκία” αναρωτήθηκε ο Ερντογάν και κάλεσε τον κόσμο να μεταδίδει με όποιο μέσο μπορεί την εξέγερση των κίτρινων γιλέκων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα