Ερντογάν: Η Ρωσία δεν κάνει το καθήκον της στη Συρία, αναλάβαμε εμείς

Ερντογάν: Η Ρωσία δεν κάνει το καθήκον της στη Συρία, αναλάβαμε εμείς
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2022 Burhan Ozbilici/AP Photo

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η επιχείρηση στη Συρία θα συνεχιστεί και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Ρωσίας.

Oπως αναμενόταν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία η οποία γίνεται υπό το πρόσχημα της “αντιμετωπίσης της τρομοκρατίας”.

“Είχαμε προειδοποιήσει τη Ρωσία η οποία έχει την ευθύνη της εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκρατικά στοιχεία. Προκύπτει από τη συμφωνία που είχαμε υπογράψει στο Σότσι το 2019” τόνισε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

“Η Ρωσία όμως δεν έκανε το καθήκον της. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε πει ότι δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί και ότι θα αναλάβουμε δράση, όπως και κάναμε. Ως εκ τούτου “χτυπήσαμε” 12 εστίες τρομοκρατών στο Κομπάνι”.

“Η Τουρκία” ως κατέληξε, “δεν θα περιοριστεί. Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί. Δεν μιλήσαμε ούτε με τον Μπάιντεν ούτε με τον Πούτιν για να αρχίσουμε την επιχείρηση. Το υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας αποφασίζουν μαζί πόσες από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχουν. Κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά λαμβάνουμε αναλόγως μέτρα”.

Ο Ερντογάν μίλησε και για τις σχέσεις της Τουρκία με την Αίγυπτο. “Οι συνομιλίες μας με την Αίγυπτο μπορούν να εδραιώσουν την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο ενάντια σ’ αυτούς που παίρνουν θέση εναντίον μας στην περιοχή. Η διαδικασία που άρχισε σε επίπεδο υπουργών θα συνεχιστεί με συναντήσεις πιο υψηλού επιπέδου ελπίζω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα