Ερντογάν: Κομπάρσος των ξένων δυνάμεων η Ελλάδα – Θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν

Ερντογάν: Κομπάρσος των ξένων δυνάμεων η Ελλάδα – Θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την "κομπάρσο". Οι αναφορές του στη Σμύρνη ως παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί - ξανά - στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται το κλίμα έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας του με την Ελλάδα σε ρόλο “κομπάρσου”.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία, όπως είπε, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι. “Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς”, είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στη Σμύρνη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης. «Βρεθήκαμε στη Σμύρνη και με αφορμή την άσκηση Efes 2022 και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέπει. Συναντήσαμε και τις τοπικές οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας, και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

“Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου σε αυτό το παιχνίδι” πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν. Όπως εξήγησε, “στα γυρίσματα ταινιών οι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, φθείρονται και σπάνε τα χέρια και τα πόδια τους. Όμως στη σκηνή δεν εμφανίζεται το όνομα τους ούτε οι ίδιοι. Στο παρελθόν αυτό συνέβη στην Ελλάδα και αν επιμείνει στο ίδιο λάθος θα συμβεί ακριβώς αυτό και πάλι“.

Παράλληλα, διαμήνυσε πως “εμείς στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας ως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα