Ερντογάν: Στρέφεται στο Κατάρ για ρευστό

Ερντογάν: Στρέφεται στο Κατάρ για ρευστό
Ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Εμίρη του Κατάρ AP

Η Άγκυρα και η Ντόχα συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους, ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό του 2017 από διάφορες χώρες του Κόλπου.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον Εμίρη του Κατάρ Αλ Σανι. Ο Εμίρης θεωρείται ο μοναδικός σύμμαχος και χρηματοδότης του Ερντογάν μαζί με τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δίνουν βίζα εισόδου στους Τούρκους πολίτες.

Σύμφωνα με το dailysabah.com ο Εμίρης του Κατάρ, έφτασε στην Τουρκία την Πέμπτη πριν από την έκτη συνεδρίαση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής μεταξύ Τουρκίας-Κατάρ.

Η συνάντηση στην Άγκυρα θα προεδρεύεται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμίρη του Κατάρ.

Η επιτροπή θα συζητήσει μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση των τρεχόντων διμερών εμπορικών δεσμών 2,5 δισ. δολαρίων, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας και των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες συνεργασίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης περιφερειακές εξελίξεις όπως η Συρία και η Λιβύη σε διμερή συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Άξιο αναφοράς είναι ότι επτά συμφωνίες υπεγράφησαν στην τελευταία ανώτατη συνεδρίαση στρατηγικής επιτροπής μεταξύ των χωρών στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Η Άγκυρα και η Ντόχα απολαμβάνουν ισχυρές σχέσεις, ιδιαίτερα από τον αποκλεισμό του 2017 που επιβλήθηκε από διάφορες χώρες του Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν ενισχύσει περαιτέρω τους στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς από τότε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version