Ερντογάν: Συνεχάρη τον Μπάιντεν τρεις μέρες μετά – Ευχαριστίες σε Τραμπ

Ερντογάν: Συνεχάρη τον Μπάιντεν τρεις μέρες μετά – Ευχαριστίες σε Τραμπ
Οι Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στην Άγκυρα τον Αύγουστο του 2016 AP

Η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία ΗΠΑ - Τουρκίας θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη "θερμή φιλία" του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη την Τρίτη (10/11), τρεις μέρες αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές.

Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν επισήμανε την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας πως «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

“Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών”, ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ «παλιά» και «στρατηγική».

«Σας συγχαίρω για την εκλογική σας επιτυχία και σας μεταφέρω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για ειρήνη και ευημερία του αμερικανικού λαού», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ευχαριστίες σε Τραμπ

Λίγη ώρα αργότερα ο Ερντογάν έστειλε ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τη «θερμή φιλία» του.

«Σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμά σας», που επέτρεψε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και για τη «θερμή φιλία σας», έγραψε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Ανεξαρτήτως των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμα που προβάλλατε προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να αναπτυχθούν στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και αξιών μας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας, τα τελευταία 4 χρόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα