'Έσπασαν την εκεχειρία 1.223 φορές!'

'Έσπασαν την εκεχειρία 1.223 φορές!'

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών του Ντονέτσκ καταγγέλλει τις ουκρανικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες

Άνδρες των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων άνοιξαν πυρ 1.223 φορές εναντίον περιοχών της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κοντά στη γραμμή επαφής μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε ο εκπρόσωπος των αυτονομιστών για θέματα άμυνας Έντουαρντ Μπασούριν.

«Ο εχθρός έριξε 125 όλμους (διαμετρήματος 82 χιλιοστών και 120 χιλιοστών) και 1.010 βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων και ρουκετών» στο έδαφος της Λ.Δ. του Ντονέτσκ, είπε ο Μπασούριν. «Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν οχήματα μάχης του πεζικού και ελαφριά όπλα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΛΔΝ εντόπισε τρεις θέσεις όλμων 120 χιλιοστών κοντά στην πόλη Γιασινοβάταγια και τουλάχιστον τρία άρματα μάχης κοντά στην πόλη Τελμάνοβο.

Την 21η Δεκεμβρίου η Ομάδα Επαφής, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στο Ντονμπάς, συμφώνησε να τεθεί σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Η τρέχουσα προσπάθεια να αποκατασταθεί μια ανακωχή «επ' αόριστον» στο Ντονμπάς είναι η δέκατη αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Ντονμπάς την 3η και 4η Ιανουαρίου, ο νέος ασκών την προεδρία του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ανέφερε ότι η προτεραιότητα της ειδικής αποστολής παρατηρητών στην Ουκρανία είναι να εγγυηθεί την τήρηση της εκεχειρίας. Ακόμη, ανέφερε ότι η αποστολή θα επεκτείνει τους ελέγχους σε όλο το έδαφος του Ντονμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network