Έστειλε επιστολή στον δήμαρχο γιατί ενοχλήθηκε από την παρουσία των αστέγων

default image

Ο διευθύνων σύμβουλος μια εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της πόλης για τους αστέγους, τους οποίους δεν θέλει να τους βλέπει στον δρόμο, γιατί προσβάλλουν την αισθητική του

Ο Justin Keller είναι ο άνθρωπος που απειλεί να εκθρονίσει από τον θρόνο του πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο των Μάρτιν Σκρέλι. Ο Keller είναι ένας διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρία στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και όλα δείχνουν πως διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να χριστεί ως ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους του κόσμου.

Την αφορμή για την απόδοση του τίτλου έδωσε η ανοικτή επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη των αστέγων στους δρόμους, γεγονός που προσβάλλει την αισθητική του κ. Keller.

Η επιστολή ξεκινά ως εξής: “Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης, η αλήθεια, όμως, είναι πως ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά. Οι ευκατάστατοι, εργαζόμενοι της πόλης έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ζουν σ’ αυτήν. Προσπάθησαν, μορφώθηκαν, δουλεύουν σκληρά και τα κατάφεραν”, αναφέρει, θεωρώντας πως οι άστεγοι είναι όλοι εκείνοι που δεν προσπαθούν, αφήνοντας τα πάντα στη μοίρα τους.

 

“Επομένως, δεν θα έπρεπε να ανησυχώ κάθε φορά που με πλησιάζουν. Δεν χρειάζεται να βλέπω τον πόνο τους, τον αγώνα και την απελπισία των αστέγων κάθε μέρα”, συμπληρώνει.

“Πηγαίνοντας στη δουλεία μου βλέπω αστέγους στην άκρη του δρόμου, πρόσωπα εξαρτημένα στις ουσίες. Η πόλη γίνεται μια παραγκούπολη και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει ασφάλεια”, αναφέρει.

Το παραλήρημα του στελέχους της εταιρίας δεν σταματά εκεί, καθώς, λίγο παρακάτω περιγράφει ένα “εφιαλτικό” Σαββατοκύριακο, όταν οι γονείς του τον είχαν επισκεφθεί και ένας άστεγος τόλμησε να ακουμπήσει στο αυτοκίνητό τους. Όμως, ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκεί καθώς σε μια έξοδο με την φίλη του, σε έναν από τους κινηματογράφους της πόλης, ένας άστεγος επιχείρησε να “εισβάλλει” στον κινηματογράφο, με αποτέλεσμα οι δυο τους να φύγουν τρέχοντας!

Στο τέλος της επιστολής του, προειδοποιεί τον δήμαρχο πως “σύντομα θα υπάρξει επανάσταση” αν δεν διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα των αστέγων. Παράλληλα, τονίζει πως το χρήμα και η πίεση μπορεί να κάνουν το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα να εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Στην επιστολή του απαντούν οι απλοί πολίτες, που ζητούν από τον Δήμαρχο να διώξει από την πόλη τους τον άνδρα που δεν ξέρει τη σημασία των λέξεων αλληλεγγύη, κατανόηση και ενδιαφέρων για το συνάνθρωπο, που δεν κοιμάται στην άκρη του δρόμου από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

(Πηγή: washingtonpost)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα