Eταιρεία προσφέρει Michelin γεύμα στην “άκρη του διαστήματος” – 10.000 ευρώ η προκράτηση

Eταιρεία προσφέρει Michelin γεύμα στην “άκρη του διαστήματος” – 10.000 ευρώ η προκράτηση
Η κάψουλα Celeste της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Zephalto zephalto

Σε μία κάψουλα υπό πίεση και 25 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη θα μπορείτε να δειπνήσετε σε δύο περίπου χρόνια έναντι συνολικού ποσού 120.000 ευρώ, όπως υπόσχεται η εταιρεία υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού Zephalto.

Μπορεί το 2023 να μην έχουν κατασκευαστεί ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα, ωστόσο η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού Zephalto ευελπιστεί να μπορεί να προσφέρει στους πολύ τολμηρούς ένα γεύμα επιπέδου Michelin κυριολεκτικά στην “άκρη του διαστήματος”, αφού το… τραπέζι θα γίνει 25 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Μάλιστα, τα παραπάνω δεν αποτελούν απλά ιδέα της εταιρείας, που ιδρύθηκε από τον πρώην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Vincent Farret d’Astiès, αλλά έχει ξεκινήσει ήδη η προκράτηση εισιτηρίων για επερχόμενα ταξίδια, τα οποία θα γίνουν με τη Celeste, μια κάψουλα υπό πίεση, η οποία είναι προσαρτημένη σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι.

Η κάψουλα θα ταξιδέψει σε υψόμετρο 25 χιλιομέτρων (περίπου 15,5 μίλια) πάνω από τη Γη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα του πλανήτη μας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το κρασί και το φαγητό τους.

Όσοι λοιπόν τολμήσουν να ονειρευτούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Zephalto και θέλουν να προχωρήσουν στην προκράτηση ενός εισιτηρίου θα πρέπει να πληρώσουν 10.000 ευρώ (περίπου 10.900 δολάρια), ενώ συνολικά, ένα ταξίδι στο Celeste αναμένεται να κοστίσει κοστίσει 120.000 ευρώ (περίπου 131.100 δολάρια).

Αν το ποσό σας φαίνεται αστρονομικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία στο CNN, οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη κλειστεί, ενώ οι προκρατήσεις αφορούν πλέον πτήσεις για τα μέσα του 2025 και έπειτα.

Η Celeste υπόσχεται να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο μέγιστο ύψος σε μόλις 90 λεπτά, με ταχύτητα τεσσάρων μέτρων το δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες.

Ο ιδρυτής της Zephalto μιλώντας στο CNN Travel δήλωσε πως ενώ οι επιλογές φαγητού και ποτών της Celeste θα είναι πολυτελείς, “η θέα και το συνολικό ταξίδι παραμένουν το κεντρικό σημείο της προσφοράς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του περιβάλλοντός τους”.

Η Zephalto, που ιδρύθηκε το 2016, δεν είναι η μόνη εταιρεία που ελπίζει να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα με αερόστατο. Η εταιρεία Floridian Space Perspective κάνει τις δικές της κρατήσεις για το Διαστημόπλοιό της “Neptune”

“Εκλεπτυσμένο και υπερυψωμένο”

Ενώ οι υποψήφιοι σεφ της Celeste δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η ιδέα είναι ότι θα υπάρχει μια εναλλαγή από μαγειρικούς masters που θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τι υπάρχει στο μενού. Η Zephalto επιθυμεί “οι σεφ να μπορούν να ασκήσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης της εμπειρίας των επισκεπτών για να προσφέρουν κάτι εκλεπτυσμένο και ανεβασμένο”.

Η Zephalto αναφέρει ότι συνεργάζεται επίσης στενά με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES, για το έργο και υπολογίζει την αεροπορική εταιρεία Airbus ως έναν από τους εταίρους της. Η εταιρεία λέει ότι το μπαλόνι, το οποίο τροφοδοτείται από ήλιο, θα πρέπει να έχει τις ίδιες πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας με ένα εμπορικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα