Εθνικιστικό παραλήρημα Λεπέν: ‘Στα μούτρα σας το Brexit’

default image

Απίστευτες και επιθετικές δηλώσεις της Λεπέν στην Ευρωβουλή. Η αποθέωση του λαϊκισμού που κρύβει τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία που αναδύονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη της γερμανικής λιτότητας

“Έσπασε η αλυσίδα που ένωνε τους Βρετανούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα που έβγαλε “Brexit” και λίγο μετά το δικό της αίτημα για ανάλογο δημοψήφισμα στη Γαλλία.

“Ανόητες και παράλογες πολιτικές οδήγησαν σε μαζική ανεργία και σε έκρηξη της μετανάστευσης” ανέφερε η οπαδός του Ευρωσκεπτικισμού και γνωστή για τις αντιμεταναστευτικές της θέσεις, Μαρίν Λεπέν, για να συμπληρώσει ότι ο “λαός του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε να είναι λαός κυρίαρχος, αποφάσισε να ελέγχει τα σύνορά του”.

“Όλοι πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τον πατριωτισμό που επέδειξαν οι Βρετανοί” συμπλήρωσε σε έναν λόγο που χαρακτηρίστηκε από εντονότατο λαϊκισμό.

“Οι Έλληνες επειδή τους εκβίασαν αναγκάστηκαν να αρνηθούν το αποτέλεσμα του δικού τους δημοψηφίσματος” συμπλήρωσε επικαλούμενη το δικό μας, περσινό δημοψήφισμα, ενώ συμπλήρωσε:

“Όλοι αυτοί οι προπαγανδιστές από την ευρωπαϊκή ένωση αριστεροί υποτίθεται, ή του κέντρου ή της δεξιάς, είστε απέναντι στο αποτέλεσμα. Στα μούτρα σας (το Brexit), τι θα κάνετε τώρα; Κάντε στην άκρη την οργή σας και χαρείτε το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τον πατριωτισμό που επέδειξαν οι Βρετανοί”.

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση “στη Γαλλία και στις άλλες χώρες της ΕΕ”, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ένωση των 28.

“Νίκη της ελευθερίας! Όπως το ζητώ εδώ και χρόνια, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και τις χώρες της ΕΕ”, έγραψε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στο λογαριασμό της στο Twitter, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Θυμίζουμε πως η Λεπέν έχει ζητήσει να μη δέχεται μετανάστες η χώρα της επικαλούμενη τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά στη Γαλλία.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει προβλέπεται η δραστική μείωση των αδειών παραμονής, η απέλαση “ενός αριθμού” νόμιμων μεταναστών που ήδη ζουν στη Γαλλία, ο τερματισμός της πρακτικής της οικογενειακής επανένωσης, η αλλαγή της νομοθεσίας για το άσυλο ώστε να περιοριστούν οι αιτήσεις σε λίγες εκατοντάδες τον χρόνο, η ακύρωση οποιασδήποτε εθνικής νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, ενώ υπονοείται η αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Η Λεπέν θέλει τη Γαλλία έξω από το ευρώ, τη Σένγκεν και το ΝΑΤΟ, με αποκατάσταση της ανεξαρτησίας έναντι των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα