Ετοίμαζαν χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ετοίμαζαν χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 10 νεαρούς που φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο, η διεξαγωγή των οποίων ξεκινά την 5η Αυγούστου, ανακοίνωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι ύποπτοι είναι όλοι τους Βραζιλιάνοι και ανάμεσά τους είναι ένας ανήλικος. Ορισμένοι είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «μέσω του Διαδικτύου» κι είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Μοράες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

«Επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω (των εφαρμογών) WhatsApp και Telegram και μόνο οι δύο γνωρίζονταν από πριν. Ο ηγέτης βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά» της νότιας Βραζιλίας, πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ ερασιτεχνικό πυρήνα».

Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται "Υπερασπιστές της σαρίας" (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία αλλά και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων, που ονομάστηκε Hashtag, διεξήχθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία σε εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες (Αμαζόνας, Σεαρά, Παραΐμπα, Γκοϊάς, Μίνας Ζεράις, Ρίο ντε Ζανέιρο, Σάο Πάολο, Ρίο Γκράντε ντο Σουλ) με τη συμμετοχή 130 αστυνομικών.

Η βραζιλιάνικη προεδρία ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός πρόεδρος Μισέλ Τέμερ συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό του συμβούλιο.

Δικαστήριο της πολιτείας Παρανά, στη νότια Βραζιλία έκανε λόγο περί ενδείξεων ότι η ομάδα των νεαρών σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει όπλα και τακτικές ανταρτοπολέμου για να διαπράξει τις επιθέσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network