Εξ οικείων τα βέλη στο Ισραήλ: “Είναι κράτος απαρτχάιντ”

Εξ οικείων τα βέλη στο Ισραήλ: “Είναι κράτος απαρτχάιντ”
Σημαιές Ισραήλ και Παλαιστίνης shutterstock

Η μεγαλύτερη οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ισραήλ δεν χαρίστηκε περιγράφοντας τον τρόπο που πολιτεύεται η χώρα στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Κατά καιρούς πολλοί, εκτός Ισραήλ, έχουν εκτοξεύσει την κατηγορία ότι οι κυβερνήσεις της χώρας συμπεριφέρονται όπως αυτές της Νοτίου Αφρικής τις εποχές του απαρτχάιντ.

Αυτή τη φορά όμως η σχετική κατηγορία έφτασε από πηγή εντός των τειχών. H B’ Tselem είναι κέντρο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στη δημοσίευση που έκανε την Τρίτη δεν χαρίστηκε: Το Ισραήλ είναι κράτος-απαρτχάιντ τόνισε!

“Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί Εβραίοι και οι άλλοι μισοί Παλαιστίνιοι ζουν μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού μ΄έναν κοινό κανόνα: το καθεστώς της εβραϊκής υπεροχής. Αυτό είναι απαρτχάιντ” υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Στη συνέχεια οι συντάκτες αναφέρουν ότι το Ισραήλ θυμίζει όλο και λιγότερο δημοκρατία και ότι έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Τελευταία το Ισραήλ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή απαγορεύοντας ουσιαστικά στους παλαιστίνιους την πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αν και τα παλαιστινιακά εδάφη πλήττονται ιδιαίτερα.

Την τακτική αυτή εφάρμοσαν οι ιθύνοντες ακόμα και στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που είναι ουκ ολίγοι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα