Εξαφάνιση Μαντλίν: Σε χωράφι κοντά στο Ανόβερο οι έρευνες

Γερμανοί αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν σε οικόπεδο κοντά στο Ανόβερο
Γερμανοί αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν σε οικόπεδο κοντά στο Ανόβερο AP

Σε χωράφι κοντά στο Ανόβερο ελπίζουν οι γερμανικές αρχές να εντοπίσουν στοιχεία για υπόθεση σχετική με την εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Στοιχεία για υπόθεση που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές συνδέεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν αναζητά η γερμανική αστυνομία, με ανασκαφή που έκανε σε χωράφι κοντά στην πόλη του Ανόβερου.

Το χωράφι αυτό, στο προάστιο Ζέελτσε του Ανόβερου, απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη Μπράουνσβαϊχ, όπου κατοικούσε ο Κρίστιαν Μπ., ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 3χρονου κοριτσιού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 13 χρόνια ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, η Τζούλια Μέγιερ, ήταν εκείνη που επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν, αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν
Οι γονείς της μικρής Μαντλίν AP

Η εξαφάνιση της Μαντλίν, από το δωμάτιο όπου κοιμόταν ενώ έκανε διακοπές στο Αλγκάρβε με την οικογένειά της, πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν στοιχεία που συνδέουν τον Κρίστιαν Μπ. – που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο παρελθόν – με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας, στις 3 Μαΐου 2007.

Όπως ορίζει η γερμανική νομοθεσία, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το επώνυμο του υπόπτου και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να το γράφουν, όμως έχει διαρρεύσει σε ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Κρίστιαν Μπ. εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς ερευνούν αν ευθύνεται και για την εξαφάνιση τουλάχιστον ενός δεύτερου μικρού παιδιού στη Γερμανία.

Πηγή: 

ΑΠΕ, Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: εξαφάνιση
SHARE:

24Media Network