Φάιμαν: Ορισμένοι πιστεύουν πως θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή ιδέα αν βγάλουμε εκτός την Ελλάδα

default image

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας άφησε αιχμές για τη στάση κάποιων "συναδέλφων" του ως προς το ελληνικό ζήτημα και σημείωσε ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να βρουν μια λύση για την Ελλάδα όπως βρήκαν και για άλλες χώρες

“Θέλουμε αποτέλεσμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε σήμερα αποτέλεσμα. Όμως την Πέμπτη πρέπει να έχουμε λύση” τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν προσερχόμενος στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Φάιμαν άφησε μάλιστα αιχμές για ορισμένους “συναδέλφους” του σε ό,τι αφορά τη στάση που διατηρούν απέναντι στην Ελλάδα.

“Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν πως αν βγάλουμε εκτός την Ελλάδα, αυτό θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή ιδέα. Εγώ όμως πιστεύω πως οι κεντρομόλες δυνάμεις θα βοηθήσουν την Ε.Ε. Κι εγώ δεν αισθάνομαι καλά με κάποιους στο Eurogroup αλλά το θέμα είναι πως έπρεπε να βρούμε μια λύση για τους Έλληνες, όπως βρήκαμε και για άλλους. Πρέπει να αναρωτηθούμε. Θέλουμε τους Έλληνες στο ευρώ; Ναι, τους θέλουμε. Να απαντήσει ο καθένας στο Κοινοβούλιο του” επεσήμανε ο Καγκελάριος και πρόσθεσε:

“Η Σύνοδος Κορυφής σημαίνει πως έχουμε κάνει το κάτι παραπάνω. Θέλω η Ευρωζώνη να κινηθεί από κοινού και να μην παρακολουθεί το πώς κάποιος πέφτει από το πλάι και εξαφανίζεται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα