Φάουτσι: "Ο κορονοϊός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου"

Ο επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι
Ο επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι AP

Ο έγκριτος λοιμοξιολόγος ανέφερε για άλλη μία φορά πως η πανδημία δεν είναι καν "κοντά στο τέλος της" και κάλεσε τις αρχές και τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης μίλησε την Τετάρτη σε διαδικτυακό συνέδριο του Οργανισμού Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι, κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα κρίσης του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Ο έγκριτος λοιμοξιολόγος ανέφερε για άλλη μία φορά πως η πανδημία δεν είναι καν «κοντά στο τέλος της», κάνοντας λόγο για τον «χειρότερο εφιάλτη» του τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

«Ο Έμπολα ήταν τρομακτικός, αλλά ο Έμπολα δεν θα μεταδοθεί ποτέ τόσο εύκολα. Ο HIV, όσο σοβαρός ιός και αν είναι, μπόρεσε με σχεδιασμό να περιοριστεί. Τώρα όμως είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που αποδείχθηκε ότι είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. (Ο κορονοϊός) σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε ακόμα στην αρχή της κατανόησής του» είπε ο Φαούτσι που τόνισε επίσης πως τα εμβόλια θα είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου Cocid-19.

«Περιμένω περισσότερα από ένα εμβόλια, διότι θα χρειαστούμε δόσεις για όλον τον κόσμο. Δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε και κάλεσε τις αρχές και τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να μην πιστέψουν ότι απλώς ήταν ένα εφιαλτικό όνειρο και πέρασε.

Ο Φαούτσι στάθηκε και στις διαδηλώσεις που γίνονται με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που οι Αφροαμερικανοί είναι πιο ευάλωτοι στο να εκτεθούν στον κορονοϊό. «Στις ΗΠΑ πρέπει να επικεντρώσουμε στους Αφροαμερικανούς, καθώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που δεν είναι γραφείου, ώστε να μπορούν να προβούν σε τηλεργασία. Εργάζονται έξω, κάνοντας φυσική και σωματική εργασία. Κάνουν πολλά πράγματα σωματικά όπου πρέπει να αλληλεπιδρούν» τόνισε.

Πηγή: 

CNN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network