Φάτιμα Φλόρες: Αυτή είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Αργεντινής

Διαβάζεται σε 6'
Ο Χαβιέρ Μιλέι και η Φατίμα Φλόρες
Ο Χαβιέρ Μιλέι και η Φατίμα Φλόρες AP Photo/Ramiro Souto

Ο Χαβιέρ Μιλέι εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Αργεντινής και τα βλέμματα στράφηκαν στην σύντροφό του, τη δημοφιλή κωμικό ηθοποιό Φατίμα Φλόρες. Η καριέρα της και οι μιμήσεις που την έκαναν ευρέως γνωστή.

Ο άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι εκλέχτηκε ως ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, μετά από την καθαρή νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες Κυριακή (19/11).

Ο 53χρονος «αντισυστημικός» πολιτικός, υποσχέθηκε προεκλογικά ριζοσπαστικά μέτρα στο πλαίσιο θεραπείας-σοκ, μεταξύ άλλων την κατάργηση της κεντρικής τράπεζας, την εγκατάλειψη του πέσο και τη δολαριοποίηση της οικονομίας και τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, που διεμήνυσε πως θα περάσει από «αλυσοπρίονο» — δυνητικά επώδυνες μεταρρυθμίσεις για μεγάλο μέρος των πολιτών.

Ο Χαβιέρ Μιλέι και η Φατίμα Φλόρες τη βραδιά των εκλογών AP Photo/Rodrigo Abd

Η νίκη του κ. Μιλέι αναμένεται να μεταμορφώσει –πέρα από το πολιτικό σκηνικό της Αργεντινής, καθώς βάζει τέλος στην εναλλαγή των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων στην εξουσία– και την εξωτερική της πολιτική, καθώς ο επόμενος πρόεδρος έχει πει πως δεν θέλει καμιά σχέση με «κομμουνιστές», αναφερόμενος στη Βραζιλία και στην Κίνα, κι έχει εξαγγείλει πως θα επιδιώξει πολύ στενότερη σχέση με τις ΗΠΑ.

Έχει ταχθεί σθεναρά εναντίον της άμβλωσης, δηλώνει υπέρ της χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, ενώ έχει χαρακτηρίσει τον (αργεντινό) πάπα Φραγκίσκο σοσιαλιστή «πουτ**** γιο».

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα,  στην επινίκια ομιλία του, υποσχέθηκε «το τέλος της παρακμής» και την «ανοικοδόμηση της Αργεντινής», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως δεν θα υπάρξουν «ημίμετρα». Έκανε λόγο για «ιστορική βραδιά για την Αργεντινή» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του, στο Μπουένος Άιρες, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν και η σύντροφός του, Φατίμα Φλόρες.

Ο Χαβιέρ Μιλέι με την κοπέλα του Φατίμα Φλορέζι
Ο Χαβιέρ Μιλέι με την κοπέλα του Φατίμα Φλορέζι AP Photo/Mario De Fina

Φατίμα Φλόρες: Ποια είναι η σύντροφος του Χαβιέρ Μιλέι

Η Φατίμα Φλόρες είναι μία από τις πιο γνωστές κωμικούς ηθοποιούς στην Αργεντινή, ιδιαίτερα δημοφιλής για τις τολμηρές, σατιρικές μιμήσεις της. Η 42χρονη σταρ πρόκειται τώρα να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η νέα Πρώτη Κυρία της Αργεντινής.

Το ζευγάρι ξεκίνησε να βγαίνει για πρώτη φορά τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (2023), αφού συναντήθηκε σε μια εκπομπή τον περασμένο Δεκέμβριο (2022), ενώ η Φατίμα ήταν ακόμη παντρεμένη με τον επί 22 χρόνια σύζυγό της.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Imitadora – Actriz – Cantante – Bailarina (@soyfatimaflorez)

Το Σαββατοκύριακο, η ηθοποιός – η οποία έχει 1,1 εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram – εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της στον Χαβιέρ, όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία της που ψηφίζει.

Στη συνέχεια, ο Μιλέι μοιράστηκε την εικόνα της λαμπερής συντρόφου του με τους 3,9 εκατομμύρια followers του και έγραψε: “Η ΑΓΑΠΗ μου η Fatima Florez ψήφισε ήδη…!!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Η Φατίμα έγινε ευρέως γνωστή μιμούμενη την Κριστίνα Κίρχνερ, την πρώην πρόεδρο και πρώην πρώτη κυρία της Αργεντινής. Η Φλόρες μπορεί να μιμηθεί πάνω από 20 προσωπικότητες της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής της Αργεντινής, ενώ γενικά οι μιμήσεις της φτάνουν τις 100.

Φατίμα Φλόρες: Τα πρώτα χρόνια, η καριέρα και το διαζύγιο

Το πραγματικό της όνομα είναι Mαρία Εουχένια Φλόρες, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1981 και μεγάλωσε στο Olivos, μια μεσοαστική γειτονιά στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. Ο πατέρας της ήταν αρχιτέκτονας και η μητέρα της καθηγήτρια γεωγραφίας.

Το ψευδώνυμό της, όπως έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις της, υιοθετήθηκε από την ίδια μετά από πρόταση του πρώην συζύγου της, Νορμπέρτο Μάρκος, τον οποίο γνώρισε στο Περού όταν πήγε να εργαστεί το 2001 και ο οποίος μέχρι τις αρχές του έτους ήταν και ο παραγωγός της.

Ύστερα από 22 χρόνια σχέσης, ο χωρισμός τους απασχόλησε στις αρχές του έτους τα τοπικά ψυχαγωγικά προγράμματα και τις ιστοσελίδες, όπως και το νέο της ειδύλλιο με τον εκλεγμένο πρόεδρο.

Σε μια συνέντευξη του 2019 στο Infobae, η Φατίμα αποκάλυψε πώς ανακάλυψε για πρώτη φορά το ταλέντο της στις μιμήσεις όταν ήταν στο δημοτικό σχολείο. Με αφορμή μία δασκάλα που είχαν, την οποία όλοι φοβούνταν, ξεκίνησε να κάνει μιμήσεις.

“Οι συμμαθητές μου και εγώ τη φοβόμασταν τρομερά, γιατί ήταν πολύ απαιτητική. Αυτό που έκανα ήταν να μεταφέρω αυτό το συναίσθημα με χιούμορ: αντέγραψα τις χειρονομίες της και τον τρόπο ομιλίας της. Στο σπίτι πέθαιναν στα γέλια, γιατί έβγαινε με τον ίδιο τρόπο” είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα και όταν την καλούν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, συνηθίζεται να της ζητούν να κάνει μια σειρά από μιμήσεις, τη μία μετά την άλλη, και είναι ικανή, χωρίς μάσκες ή κοστούμια, να ενσαρκώσει ηθοποιούς, παρουσιαστές και πολιτικούς. Έχει μιμηθεί τους Mirtha Legrand, Moria Casán ,Nacha Guevara, Μαρία Ευγενία Βιδάλ, Ελίζα Καριό, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως Madonna, Shakira, Paulina Rubio ή Xuxa.

Ο Χαβιέρ Μιλέι και η Φατίμα Φλόρες AP Photo/Ramiro Souto

Η σχέση της με τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής έγινε προσφάτως γνωστή, ενώ οι δυο τους την επιβεβαίωσαν μόλις μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές σε μια εκπομπή όπου βρέθηκαν καλεσμένοι.

Ήταν μια εβδομάδα μετά τις προκριματικές εκλογές, στις 13 Αυγούστου, όταν ανακοινώθηκε ότι ο άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι είχε σχέση με τη Φλόρες.

“Αρχίσαμε να μιλάμε στο Instagram και αρχίσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον πολύ αργότερα. Ήρθε πολύ φυσικά. Έγινε σιγά σιγά. Ήμουν στην Ουρουγουάη, δούλευα και αρχίσαμε να γράφουμε ο ένας στον άλλο” περιέγραψε εκείνη, ενώ ο Χαβιέρ Μιλέι δήλωσε: “Είμαι πολύ ερωτευμένος”. Το ζευγάρι περιέγραψε τον έρωτά τους ως “εξωτικό”.

Τώρα που ο Μιλέι εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής, η Φλόρες θα γίνει πρώτη κυρία και θα μπορούσε να ζήσει στην προεδρική κατοικία Olivos, στο ίδιο σπίτι όπου έζησε προηγουμένως η πραγματική Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ για 12 χρόνια: πρώτα ως πρώτη κυρία, μεταξύ 2003 και 2007, και στη συνέχεια ως πρόεδρος μέχρι το 2015.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Imitadora – Actriz – Cantante – Bailarina (@soyfatimaflorez)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα