FIFA: Απέρριψε το αίτημα Ζελένσκι για μήνυμα ειρήνης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

FIFA: Απέρριψε το αίτημα Ζελένσκι για μήνυμα ειρήνης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Genya Savilov, Pool Photo via AP

"Πόρτα" από τη FIFA στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος είχε αιτηθεί να μοιραστεί ένα μήνυμα για το τέλος του ρωσοουκρανικού πολέμου στον τελικό του Μουντιάλ.

Το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μοιραστεί ένα μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή (18/12) έπεσε στο κενό καθώς η FIFA.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή στο CNN, το γραφείο του Ζελένσκι, το οποίο αιτήθηκε να εμφανιστεί μέσω βίντεο στους οπαδούς που θα βρίσκονται στο στάδιο του Κατάρ, πριν από τον αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία, εξεπλάγη από την αρνητική απάντηση.

Δεν ήταν σαφές εάν το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου θα ήταν μαγνητοσκοπημένο ή όχι.

“Πιστεύαμε ότι η FIFA ήθελε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για το ευρύτερο καλό”, δήλωσε η πηγή. Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Ζελένσκι χρησιμοποιούσε το βήμα παγκοσμίων γεγονότων για να στρέψει τα βλέμματα στην Ουκρανία, καθώς είχε μιλήσει τόσο στους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής της G20, όσο και στα Γκράμι και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα