Φιλιππίνες: Ακέφαλο πτώμα κοντά στο σημείο όπου ισλαμιστές εκτέλεσαν Καναδό όμηρο

Φιλιππίνες: Ακέφαλο πτώμα κοντά στο σημείο όπου ισλαμιστές εκτέλεσαν Καναδό όμηρο

Ο 68χρονος Καναδός Τζον Ράιντσντελ, πρώην στέλεχος μεταλλείων, απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2015 από ισλαμιστές μαχητές μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους ενώ έκανε διακοπές σε νησί των νότιων Φιλιππίνων

Χωρικοί στις νότιες Φιλιππίνες βρήκαν ένα ακέφαλο πτώμα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας, δύο ημέρες μετά την εκτέλεση ενός Καναδού ομήρου από τους ισλαμιστές μαχητές που τον είχαν απαγάγει, την οποία καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, λέγοντας ότι πρόκειται για μια "εν ψυχρώ δολοφονία".

Στις νότιες Φιλιππίνες η κατάσταση της ασφάλειας χαρακτηρίζεται επίφοβη παρά την ειρηνευτική συμφωνία που σύναψαν το 2014 οι αρχές με την μεγαλύτερη μουσουλμανική ανταρτική οργάνωση της χώρας τερματίζοντας μια σύγκρουση διάρκειας 45 ετών.

Ο 68χρονος Καναδός Τζον Ράιντσντελ, πρώην στέλεχος μεταλλείων, απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2015 από ισλαμιστές μαχητές μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους ενώ έκανε διακοπές σε ένα νησί των νότιων Φιλιππίνων.

Ο στρατός των Φιλιππίνων ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι την Δευτέρα βρέθηκε ένα κεφάλι σε ένα απομακρυσμένο νησί, πέντε ώρες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν δώσει οι ισλαμιστές για να πάρουν λύτρα απειλώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εκτελέσουν τον ένα από τους τέσσερις αυτούς ομήρους.

Οι κάτοικοι βρήκαν το κεφάλι στο κέντρο της πόλης Τζόλο. Εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εθεάθησαν να πετούν μια πλαστική σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το κεφάλι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτό του Ράιντσντελ.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του στρατού Φίλεμον Ταν δήλωσε ότι ένα ακέφαλο πτώμα βρέθηκε σε έναν ξεροπόταμο, κοντά στη ζούγκλα όπου πιστεύεται ότι αποκεφαλίστηκε ο Ράιντσντελ από μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση Αμπού Σαγιάφ.

"Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία επαλήθευσης για το αν το πτώμα ανήκει στον Τζον Ράιντσντελ", δήλωσε ο Ταν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι μια ιατροδικαστική ομάδα της αστυνομίας εξετάζει τη σορό που βρέθηκε. "Δεν υπάρχουν ίχνη αίματος στην περιοχή, το οποίο δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν αποκεφαλίστηκε στην περιοχή αυτή", πρόσθεσε.

Η Αμπού Σαγιάφ είναι μια μικρή, αλλά βάναυση οργάνωση μαχητών που είναι γνωστή για αποκεφαλισμούς, απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις και εκβιασμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο 68χρονος Ράιντσντελ και οι άλλοι τρεις απαχθέντες, εκ των οποίων ένας Νορβηγός και άλλος ένας Καναδός, απηύθυναν έκκληση σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο στις οικογένειές τους και στις κυβερνήσεις των χωρών τους να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

SHARE:

24Media Network