Φιλοζωική οργάνωση θα παρασημοφορήσει την Ντίζελ

Φιλοζωική οργάνωση θα παρασημοφορήσει την Ντίζελ

Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα παραλάβει το παράσημο θάρρους για το σθένος που έδειξε στο Σαν Ντενί

Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε σε μια αστυνομική επιχείρηση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι θα παρασημοφορηθεί μετά θάνατον για το "θάρρος" της, ανακοίνωσε σήμερα μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Η Ντίζελ, που ήταν βελγικός ποιμενικός, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε οργανώσει τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο θάνατός της προκάλεσε ένα κύμα συγκίνησης στο Twitter και σχολιάστηκε μέσω της ετικέτας #JeSuisChien.

Η Ντίζελ θα τιμηθεί με το παράσημο Ντίκιν, την υψηλότερη διάκριση για τα ζώα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική οργάνωση Λαϊκό Ιατρικό Κέντρο για τα Άρρωστα Ζώα (PDSA).

Το παράσημο Ντίκιν, που απονέμεται από το 1943, έχει δοθεί μεταξύ άλλων στα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα πίσω από τις εχθρικές γραμμές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στα σκυλιά των ενόπλων δυνάμεων που εντόπιζαν τις βόμβες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Με το παράσημο Ντίκιν "αναγνωρίζεται η αξιοσημείωτη αίσθηση του καθήκοντος" στο πεδίο των μαχών και η Ντίζελ το δικαιούται ανεπιφύλακτα, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του PDSA, Ίαν Μακλάφλιν.

Η τελετή για την απονομή του παρασήμου θα γίνει το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ρωσία στέλνει κουτάβι στη Γαλλία για να καλύψει το κενό της σκυλίτσας Diesel που σκοτώθηκε στο Σεν Ντενί

Diesel: Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε στο Σαν Ντενί

SHARE:

24Media Network