Φονικές πλημμύρες στην Τοσκάνη

Φονικές πλημμύρες στην Τοσκάνη

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην κεντρική και βόρεια Ιταλία από τις πλημμύρες.

Οι πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την κεντρική και τη βόρεια Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Τοσκάνη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν το πρωί μέσα σε ένα όχημα.

Ένα όχημα έπεσε από μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει στην περιοχή Μαντσιάνο, κοντά στην πόλη Γκροσέτο, στα νότια της Τοσκάνης, όπου συνεχίζονται.

"Οι καραμπινιέροι διαπίστωσαν ότι το όχημα που έπεσε έφερε τον λογότυπο της Enel", της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της Ιταλίας, και ότι "σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα", ανέφερε μια ανακοίνωση του τοπικού κέντρου πολιτικής προστασίας.

Δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές εάν το όχημα εξετράπη της πορείας του κι έπεσε από τη γέφυρα ή παρασύρθηκε όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Γκροσέτο, τα τρία θύματα ήταν εργαζόμενοι της Ενέλ οι οποίοι μετέβαιναν σε μια τοποθεσία για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση για λογαριασμό της εταιρείας.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας από το Σάββατο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον άλλον έναν άνθρωπο χθες στο Καπάλμπιο, νότια της Τοσκάνης, έναν άνδρα 73 ετών. Μεγάλο μέρος του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου πλημμύρισε και δύο μικρές πόλεις, η Αλμπίνια και το Ορμπετέλο, αποκόπηκαν. Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι ζήτησε τη βοήθεια του στρατού.

Τμήματα της βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένης της ιστορικής πόλης της Βενετίας, επίσης επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα παλαιά συστήματα αποχέτευσης και απάντλησης υδάτων και σε άλλες υποδομές. Την Κυριακή το νερό στην πόλη έφτασε το 1,5 μέτρο πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ενώ νωρίτερα σήμερα βρισκόταν στα 90 εκατοστά.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

SHARE: