Φορείς του HIV το 28% των μαθητριών στη Νότια Αφρική

Φορείς του HIV το 28% των μαθητριών στη Νότια Αφρική

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εφήβων κοριτσιών στην χώρα έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

Ποσοστό περίπου 28% των εφήβων κοριτσιών στην Νότια Αφρική έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσαλέντι σε τοπική εφημερίδα.

Τα στοιχεία αυτά "μου ραγίζουν την καρδιά", σημειώνει ο υπουργός, ο οποίος διευκρινίζει επίσης ότι το 4% των εφήβων αγοριών είναι οροθετικά.

"Είναι προφανές ότι αυτοί που κοιμούνται με τα κορίτσια αυτά δεν είναι τα νεαρά αγόρια. Είναι μεγάλοι άνδρες", σχολιάζει στην Sowetan.

"Δεν είναι πλέον δυνατό να ζούμε έτσι", προσθέτει και ζητεί να σταματήσουν να συντηρούνται νεαρά κορίτσια από μεγαλύτερους άνδρες.

Ο Μοτσαλέντι αποκαλύπτει επίσης ότι 94.000 έφηβες συνέλαβαν το 2011 εκ των οποίων ορισμένες δεν ήταν μεγαλύτερες από 10 ετών.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μολονότι ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην νόσο αυτήν σημειώνει πολύ μεγάλη μείωση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, έξι εκατομμύρια άνθρωποι, σε πληθυσμό περίπου 50 εκατομμυρίων, ζουν με τον ιό στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: