Φωτιά στην Καλιφόρνια: Νεκροί, αγνοούμενοι και χιλιάδες καμένα σπίτια

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Νεκροί, αγνοούμενοι και χιλιάδες καμένα σπίτια

Τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Καλιφόρνια, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ραγδαία, αναγκάζοντας τις Αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση 75.000 κατοικιών.

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Καλιφόρνια καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες σπίτια και στρέμματα δασικής έκτασης. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν στα οχήματά τους στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς. Παράλληλα 35 άνθρωποι αγνοούνται.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145χλμ βόρεια του Σακραμέντο.

Εντολή για την εθελούσια απομάκρυνση των κατοίκων από 75.000 σπίτια εκδόθηκε από τις αρχές υπό την απειλή της φωτιάς Γούλσεϊ, που έχει εξαπλωθεί σε περιοχές του Θάουζαντ Όουκς στην κομητεία Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Η πυρκαγιά Γούλσεϊ κατακαίει περιοχές και της κομητείας του Λος Άντζελες, όπου εκδόθηκαν επίσης εντολές εκκένωσης για την περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου 101, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα