Φωτιά στην Τενερίφη – 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Διαβάζεται σε 2'
Τενερίφη
Φωτιά στην Τενερίφη (αρχείου) AP Photo Arturo Rodriguez

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τενερίφη, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο νησί. Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Πυρκαγιά στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Τενερίφης, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, προκάλεσε την απομάκρυνση 3.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη (4/10), οι ισπανικές αρχές.

Σχεδόν 2.400 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά στην πόλη Σάντα Ούρσουλα και περίπου 600 στην πόλη Λα Οροτάβα, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Λόπε Αφόνσο.

Η φωτιά έχει σταθεροποιηθεί τώρα και περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε μέσα σε λίγες ώρες την επιστροφή των κατοίκων στις εστίες τους”, εξήγησε η Μπλάνκα Πέρεθ, σύμβουλος αρμόδια για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν πυροσβεστικά ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Το νησί που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στ’ ανοιχτά του Μαρόκου, επλήγη ήδη τον Αύγουστο από δασικές πυρκαγιές που είχαν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όταν οι φωτιές είχαν γίνει απειλητικές.

Στα τέλη Αυγούστου, οι πυρκαγιές έκαναν στάχτη σχεδόν το 7% του νησιού της Τενερίφης, που έχει συνολική έκταση 2.034 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το ισπανικό νησί έχει βρεθεί αντιμέτωπο με πολύ πιο καταστροφικές πυρκαγιές, όπως για παράδειγμα εκείνες του 2007.

Το 2022, τρία εκατομμύρια στρέμματα καταστράφηκαν από περισσότερες από 500 φωτιές στην Ισπανία, απολογισμός ρεκόρ στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές (Effis).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα