Φώτης Ντούλος: Η δολοφονία της Τζένιφερ και το τρίτο πρόσωπο

Φώτης Ντούλος: Η δολοφονία της Τζένιφερ και το τρίτο πρόσωπο
CT State Police

Νεκρός ο Φώτης Ντούλος που κατηγορείτο για τη δολοφονία της συζύγου του. Η μυστήρια υπόθεση εξαφάνισης και τα συγκλονιστικά στοιχεία που βρέθηκαν.

Πέθανε ο 52χρονος εκατομμυριούχος ομογενής Φώτης Ντούλος, ο οποίος νοσηλευόταν από το βράδυ της Τρίτης σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Μπρονξ.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως απεβίωσε στις 17:22 (τοπική ώρα), ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, δηλητηριάζοντας τον οργανισμό του με μονοξείδιο του άνθρακα.

“Δεν πίστεψα λεπτό πως θα αυτοκτονούσε. Αντιμετωπιζόταν, όμως, από τον κόσμο, ως ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο. Το μήνυμά μου σε όσους του προσάπτουν δολοφονία: ντροπή σας”, τόνισε μεταξύ άλλων την Τρίτη ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις.

Η υπόθεση της δολοφονίας

Ο Φώτης Ντούλος κατηγορείτο για τη δολοφονία της συζύγου του και μητέρα των πέντε παιδιών τους ηλικίας 8 έως 13 ετών, η οποία αγνοείται από τις 24 Μαΐου του 2019. Τα ίχνη της 50χρονης Τζένιφερ Ντούλος με καταγωγή από την Αργεντινή χάθηκαν εκείνη τη μέρα, αφότου άφησε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Αίμα της Τζένιφερ και DNA του Φώτη Ντούλου βρέθηκαν στο σπίτι τους στο Κονέκτικατ, ωστόσο, το σώμα της γυναίκας αγνοείται έως και σήμερα. Ο ίδιος συνελήφθη από την Αστυνομία την 1η Ιουνίου 2019, ενώ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον συνέδεαν με την εξαφάνιση και τον θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του.

Έξω από το γκαράζ του Φώτη Ντούλου AP

Το πρώην ζευγάρι που ήταν παντρεμένο επί 13 χρόνια και μέχρι πριν από δύο χρόνια ζούσαν μαζί στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ, φέρεται να είχε εμπλακεί σε σφοδρή διαμάχη για τους όρους διαζυγίου και την κηδεμονία των παιδιών, με τον χωρισμό τους να είναι έντονος από την αρχή.

Συγκεκριμένα, η Τζένιφερ είχε κάνει αίτηση για επίσπευση της χορήγησης της κηδεμονίας των παιδιών τους στην ίδια, καθώς όπως ισχυρίστηκε ανησυχούσε πως ο άντρας της θα απήγαγε τα πέντε παιδιά και θα τα μετέφερε στον τόπο καταγωγής του, την Ελλάδα, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φοβόταν ότι ο Φώτης Ντούλος θα την έβλαπτε.

Πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας ανέφεραν ότι ο 51χρονος είναι ένα ιδιαίτερα ασταθές και ευέξαπτο άτομο, με ροπή στις υπερβολικές αντιδράσεις. “Πολλοί άνθρωποι δεν τον συμπαθούσαν επειδή ήταν πολύ ευερέθιστος. Έβαζε συχνά τις φωνές και μπλεκόταν σε επεισοδιακούς καυγάδες”, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ο 52χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές του Ιανουαρίου 2020 με εγγύηση 6 εκατ. δολάρια, αναμένοντας τη δίκη, στην οποία θα ήταν υπόλογος για τη δολοφονία και την απαγωγή της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλος.

Ο Φώτης Ντούλος στο δικαστήριο AP

Η θεωρία της αστυνομίας

Η Τζένιφερ είχε ένα ραντεβού στον γιατρό, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μετά από απανωτά τηλεφωνήματα και μηνύματα της οικογένειάς της, ξεκίνησαν να την ψάχνουν αφού είχε πια πολλές ώρες να δώσει σημεία ζωής, με τη νταντά των παιδιών να ανησυχεί ιδιαίτερα αφού πάντοτε μπορούσε να την βρει στο τηλέφωνο για ό,τι χρειαζόταν.

Οι αρχές είχαν στα χέρια τους βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, που δείχνει σακούλες σκουπιδιών με ματωμένο περιεχόμενο σε κάδους απορριμάτων, ενώ πιστεύουν πως ο Φώτης Ντούλος είχε πάει προηγουμένως στο σπίτι της Τζένιφερ, κρύφτηκε και την περίμενε. Όταν εκείνη επέστρεψε, της επιτέθηκε και την έδεσε με μικρούς ιμάντες και τη σκότωσε.

Για να καλύψει τη δολοφονία, ο Φώτης χρησιμοποίησε πετσέτες του μπάνιου για να καθαρίσει το αίμα που άφησε πίσω του, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς την σκότωσε. Η νταντά της οικογένειας ανέφερε στις αρχές ότι είχε βάλει καινούργιες, καθαρές πετσέτες στο σπίτι τη νύχτα πριν η Τζένιφερ εξαφανιστεί και ότι την επόμενη μέρα έλειπαν.

Ο Φώτης Ντούλος στο δικαστήριο AP

Το τρίτο πρόσωπο

Πέρα από τον Φώτη Ντούλο που θεωρήθηκε ύποπτος εξαρχής, οι υποψίες των Αρχών στράφηκαν και προς τη νέα του σύντροφο, τη 44χρονη Μισέλ Τροκόνις, η οποία κατηγορείται για συνωμοσία στη διάπραξη δολοφονίας, με την ίδια να δηλώνει αθώα και να αρνείται ότι σκότωσε τη Τζένιφερ ή ότι κάλυψε τον Φώτη Ντούλο.

Ο Φώτης Ντούλος γνώρισε την Μισέλ Τροκόνις και λίγο καιρό αργότερα ο 52χρονος και η σύζυγός του ξεκίνησαν τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Η Μισέλ Τροκόνις στο δικαστήριο AP

Η Μισέλ δήλωσε πως δεν είχε ιδέα για το περιστατικό, αλλά ότι κάποια φορά ο 52χρονος της είπε για την σύζυγό του “μακάρι να εξαφανιζόταν”, ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης της Τζένιφερ, ο Ντούλος συναντήθηκε με τον δικηγόρο και φίλο του Κεντ Μαουχίνι, ο οποίος αποτελεί το τρίτο άτομο που συνελήφθη και ο οποίος κατηγορείται για συνωμοσία στη δολοφονία.

Ο Μαουχίνι προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο, τον εντόπισαν κοντά στα σύνορα Κονέκτικατ – Μασαχουσέτης και θα επιτρέψει στο Δικαστήριο στις 20 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η Τροκόνις δεσμεύτηκε με το χρηματικό ποσό των 1,5 εκατ. δολαρίων και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Κεντ Μαουχίνι στο δικαστήριο AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα