Πακιστάν: Έφηβες δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους λόγω ενός βίντεο στο διαδίκτυο

Πακιστάν: Έφηβες δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους λόγω ενός βίντεο στο διαδίκτυο
Γυναίκες ανάβουν κεριά στο Πακιστάν (φωτογραφία αρχείου) AP

Δυο κορίτσια στο Πακιστάν δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους επειδή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζοντανν παρέα με έναν άνδρα

Δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους στο Πακιστάν, λόγω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου φαίνονται να κάνουν παρέα με έναν άνδρα. Σύμφωνα με το theguardian.com, οι ηλικίες των κοριτσιών ήταν 16 και 18. 

Οι νεαρές κοπέλες πυροβολήθηκαν από μέλη των οικογενειών τους και στη συνέχεια θάφτηκαν κοντά στο χωριό όπου διέμεναν. Οι τοπικές αρχές δηλώνουν πως έχουν συλλάβει τον πατέρα του ενός θύματος, και τον αδερφό του άλλου, καθώς φαίνεται πως εμπλέκονται στην δολοφονία. 

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει δύο άλλα μέλη των οικογενειών, που μάλλον συμμετείχαν στον φόνο, καθώς και μία τρίτη νεαρή κοπέλα, η οποία φαίνεται στο βίντεο, ώστε να σιγουρευτούν ότι είναι ζωντανή.

Το βίντεο των νεαρών κοριτσιών, είναι λιγότερο από ένα λεπτό και φαίνεται πως είχε γυριστεί τον προηγούμενο χρόνο, αλλά ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μια εβδομάδα περίπου. 

Οι περιοχές στο Βόρειο και Νότιο Waziristan, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, είναι γνωστό πως έχουν έναν αυστηρό “κώδικα τιμής ” όσον αφορά στις γυναίκες, ενώ για τις περισσότερες, σε αυτές τις περιοχές, δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι χωρίς την συνοδεία ανδρών. 

Οι γνωστοί ως “φόνοι τιμής” , είναι συνηθισμένοι στο Πακιστάν και αφορούν κυρίως γυναίκες που υποτίθεται πως έφεραν ντροπή στην οικογένεια. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 1.000 τέτοιου είδους φόνοι τα τελευταία χρόνια και πως, δυστυχώς, δεν σταματούν. 

Αν και αντίθετες με το νόμο, οι υποθέσεις δολοφονίας  που αφορούν την “τιμή” των γυναικών, ήταν προηγουμένως δύσκολο να καταδικαστούν. Αυτό συνέβαινε εξαιτίας ενός “παράθυρου” στο νόμο, το οποίο επέτρεπε στους δράστες να αφεθούν ελεύθεροι, εάν τους είχε δοθεί χάρη από μέλος της οικογένειας του θύματος. 

Ωστόσο, τα εγκλήματα αυτά πλέον, συνοδεύονται από ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα